Жінки виявилися причиною успіху компаній

В середньому котирування акцій компаній з великим числом жінок в керівництві на два відсотки вище підприємств, де жінок-управлінців мало.


Вартість акцій компаній на фондовій біржі безпосередньо залежить від того, скільки жінок присутній в їх органах управління, говориться в дослідженні інвестбанку Credit Suisse, пише Lenta.Ru 14 жовтня.

Автори проаналізували показники біржових торгів акціями більше трьох тисяч компаній з 56 країн і прийшли до висновку, що в довгостроковій перспективі – з 2012 по 2019 роки – наявність жінок в керівництві позитивно впливає на котирування.

Так, вартість акцій організацій, серед топ-менеджерів яких було 20 відсотків жінок і більше, перевершили показники підприємств з 15 відсотками жінок в керівництві як мінімум на п’ять відсотків.

Серед країн, в компаніях яких жінки займають провідні ролі, – Філіппіни, Таїланд і Австралія. В Японії, Південної Кореї та Індії цей показник, навпаки, найменший.

В середньому котирування акцій компаній з великим числом жінок в керівництві на два відсотки вище підприємств, де жінок-управлінців мало. При цьому важливу роль відіграє також присутність жінок на засіданнях ради директорів.

Разом з тим, автори визнали, що точну причину зв’язку ціни акцій і наявності жінок в керівництві в ході дослідження встановити так і не вдалося.

Читайте також  Українським лікарням передадуть 10 мільйонів масок – Шмигаль

Шукайте деталі в групі Facebook


-