“Її можна було врятувати”: Супрун розповіла про жертву хірурга-хабарника Котенка. Щодня вимагав гроші!

Уляна Супрун, яка в минулому обіймала посаду Міністра охорони здоров’я України, розкритикувала Олега Котенка, що 3 жовтня був спійманий у Києві на хабарі в 40 тисяч доларів.

На своїй сторінці у Facebook вона провела аналогію з пожежниками та наголосила, що рятувальник, який загасив пожежу, але вкрав з будинку цінні речі, не може бути героєм. Така ж ситуація і з лікарем, який хотів допомогти людині за величезні гроші.

«Пострадянська медична еліта нав’язала частині суспільства тезу про те, що подібні злочини є санкціонованими, тому заробітна плата у лікарів низька і вони рятують життя. Тому займатися здирництвом і шантажем людей у розпачі – це нормально. «Нашу дівчинку можна було врятувати, але він попросив 50 тисяч доларів за операцію. Кожен день вимагав гроші… Їй було 19 років. 19!!!» – це розповідь лише про одну з пацієнток Котенка», – написала Супрун.

Також ексміністр впевнена, що у таких злочинах не повинно бути подвійних стандартів.

«Зміни, які ми почали у системі охорони здоров’я, спрямовані в тому числі на те, щоб лікарі на всіх рівнях почали отримувати гідну оплату праці – прозоро і чесно. Але монополісти, такі як Олег Котенко, чинять опір змінам в установах охорони здоров’я», – додала вона.

Читайте також  18 січня від кopу в Україні зaгинyла ще одна дитина

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -