В міноборони пояснили, як відбуватиметься розведення військ на Донбасі

Метою розведення передусім називають створення ділянок безпеки для роботи міжнародних гуманітарних і безпекових організацій. Воно також має дати змогу провести розмінування територій та поліпшити життя місцевого населення. 

“Розведення відбувається на відстань 1 км від лінії розмежування та є дзеркальним, тобто таким що має здійснюватися обома сторонами. Основна умова початку розведення військ – дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом 7 днів. Процес розведення військ відбуватиметься послідовно, у два етапи: перший етап – відведення особового складу з обох сторін, другий – демонтаж інженерних споруд та подальше розмінування територій”, – пишуть в міністерстві та переконують, що у випадку порушення умов бойовиками розведення припинеться.

В Міноборони також повідомили, що у  Станиці Луганській вже завершився перший етап розведення, і триває процес демонтажу інженерних споруд.

“Щоб на цій ділянці не було переміщення військ, спостерігачі Спостережної моніторингової місії ОБСЄ здійснюють моніторингову діяльність, а процес відведення контролюють представники Спільного центру з питань контролю припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Наступними ділянками розведення стануть н.п. Золоте та Петрівське”, – зазначють в міністерстві.

Військові закликають не хвилюватися мирному населенню і обіцяють продовжувати надавати їм допомогу, співпрацюючи з місцевою владою. Зокрема, в Міноборони говорять, що прорахували різні сценарії розвитку подій, один з яких – ігнорування домовленостей російсько-окупаційними військами. Тому там переконують, що залишатимуться в повній бойовій готовності.

Читайте також  В стічній канаві у Польщі знайшли тіло 42-річної українки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -