Флешмоб на підтримку Супрун: чому українці хочуть бачити її на посаді міністра?

У соціальних мережах новий флешмоб – українські дописувачі вимагають призначення Уляни Супрун на посаду міністра охорони здоров’я. Сама Супрун зараз обіймає посаду виконувача обов’язків.

У соціальних мережах знову тільки й чути про Уляну Супрун. Першим на своїй сторінці у фейсбуці опублікував київський рекрутер і куратор TEDxKyiv​ Владислав Грезєв. У коментарі Радіо Свобода він пояснив, чому варто говорити про призначення Уляни Супрун на посаду очільника МОЗ саме тепер: «Зараз саме вчасно закцентувати увагу Зеленського та його партії на тому, що медреформа – непроста. І потягнути її може тільки Супрун далі. В неї є підтримка прогресивного суспільства, і треба на все це зважати, робити розумні вчинки»​. Особливо важливо говорити про Уляну Супрун, на думку Владислава, в контексті конфігурації нового уряду.

Активіст закликав писати пости на підтримку Уляни Супрун і обрамляти їх хештегами #УлянувМіністри #селфізУ, а також публікувати свої селфі з нею, якщо такі є.

Громадський діяч Дмитро Дробот одним із перших відгукнувся на заклик і написав: «Уляна Супрун – найкращий урядовець з тих, кого я знаю. І було б добре, якби вона продовжила реформу в охороні здоров’я».

Владислав Грезев (Vladyslav Greziev) в мене немає фоточки з Уляна Супрун, але є фоточка з майдану. За три місяці майдану нам з однодумцями довелося по повній відчути всю жесть відчизняної медицини. Якби все було добре нам би не довелось створювати підпільні шпиталі, медичні групи чергування на вулицях, вивозити постраждалих з лікарень та все те що ми робили як Майдан. Медики. Уляна Супрун – найкращий урядовець з тих кого я знаю. І було б добре якби вона продовжила реформу в охороні здоров я. Навіть скажу більше, нам потрібні зміни в цій сфері,а не чергові реформи які розпочинались і закінчувались при кожному міністрі. Міністр Супрун це якраз про зміни. Відчув це на собі.

Агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко написав про те, чому він вважає Супрун достойною для посади міністра охорони здоров’я: «Знаєте, за що я поважаю Уляну Супрун? За те, що це єдиний міністр за всю історію України, який не просто відмовився від хабаря, а вчинив так, як і мають робити абсолютно усі посадові особи: отримавши пропозицію щодо неправомірної вигоди, вона звернулася до НАБУ із відповідною заявою, і детективи, отримавши ухвалу на негласні слідчо-розшукові дії, з участю пані Уляни зафіксували злочин і затримали корупціонера».

Читайте також  Від нашої поведінки на Великдень залежатимуть терміни карантину - Президент

До акції підтримки долучився і співак Сашко Положинський.

Український медичний блогер MED GOblin пише у своїй спільноті: «​Ви можете бути релігійним, або вірити у карколомний збіг обставин. Але ігнорувати, що Україна чи не вперше за своє існування отримала гідного міністра, – ви не можете».

Останні шанси не даються постійно. Ви можете бути релігійним, або вірити у карколомний збіг обставин. Але ігнорувати, що Україна чи не вперше за своє існування отримала гідного міністра – ви не можете. Протягом останніх років сумнівна медична “еліта” та колишні тендер-контрольори тільки роблять що пищать про “геноцид нації”. Коли я чую це з вуст бахтєєвих, мусіїв, богомольців, російських пропагандистів, – мені навіть не треба інших доказів, що курс МОЗ – вірний.

Інвестиційний банкір Сергій Фурса пише: «Зараз у Зеленського, у нової влади, буде вибір. Вони хочуть увійти в історію. Але звільнити найбільш чесного міністра в історії – це означає не увійти в історію, а наслідити. І Уляна Супрун в ролі міністра більш за все потрібна самому Зеленському. Адже хтось же повинен робити свою роботу. І проводити зміни. Доводити їх до кінця».

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -