А знаєте любий Ви наш президенте! Діти емоційно звернулись до Зеленського. Їм чхати, вони ж не тут

Маленькі мешканці та мешканки селища Тростянець, що на Вінниччині, знялися у відеоролику, в якому просять президента Володимира Зеленського врятувати їх від екологічного лиха, яке триває в Тростянці.

На відео діти звертаються до Зеленського спершу в медичних пов’язках, які вочевидь символізують забрудненість повітря у селищі, а потім знімають їх та запрошують президента “вдихнути аромат перлини подільської землі – Тростянця”.

Діти звертаються до Зеленського у віршованій формі, а також намагаються повторити складні технічні терміни, нагадуючи хронологію протистояння громади селища з державним спиртовим заводом, відходи якого призвели до екологічного лиха в районі. Зазначимо, що внаслідок діяльності заводу рівень сірководню в повітрі Тростянця перевищив допустимі норми в дев’ять разів.

Як повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Центру громадського здоров’я України, “… в смт Тростянець Вінницької області, в результаті діяльності спиртового заводу, виникла ситуація забруднення атмосферного повітря сірководнем. Дослідження проведено фахівцями ДУ “Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України”, – йдеться в повідомленні.

У ЦГЗ зазначили, що навіть при легкому отруєнні сірководнем можна отримати ускладнення: різь в очах, подразнення верхніх дихальних шляхів, кашель, чхання, у важких випадках – втрата свідомості.

В Центрі радять за підозри ураження не допускати ніяких фізичних навантажень, пити якомога більше теплого молока, чаю й обов’язково звернутися за медичною допомогою.

 

 

Читайте також  Мер Львова не приховує, що відпочиває в Італії. Фото

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -