“К*рви УПАїнські, геть!”: українських заробітчан жорстоко атакували в Польщі, скандальні кадри

Українських робітників атакували в столиці Польщі, в їх житло кинули коктейль Молотова

В ніч з 12 на 13 липня в квартиру українських заробітчан, які займаються будівництвом метро у Варшаві, кинули коктейль Молотова, а під’їзд розписали образливими написами із закликами покинути Польщу. Про це в Facebook повідомляє Центр моніторингу проявів расизму і ксенофобії.

Правозахисники допомогли українцям звернутися в поліцію і опублікували лист потерпілих: “Поляки будують за кордоном, а ми разом з турками будуємо для вас станцію метро на вул. Ґурчевській. Ми приїхали сюди за “хлібом” і не хочемо отримати його безкоштовно. Ми важко працюємо на глибині 25 метрів під землею, щоб заробити гроші. Ми робимо Польщу багатшою не тільки своєю працею, але також сплатою податків, з яких польська держава, зокрема, фінансує госпіталі, школи і пенсії”.

“Наші дружини і сестри часто працюють прибиральницями і доглядальницями за дітьми – завдяки цьому у багатьох з Вас є можливість піти працювати на більш оплачувану посаду і підвищити рівень свого життя. Тому ми не розуміємо, чому нас ображають, стіни розмалювали фарбою, а наші двері обплювали ” – написали українці.

Особи постраждалих українців поки невідомі, але свого листа вони підписали, як “Андрій, Богдан і Віталій”.

Раніше повідомлялося, що протягом минулого року і першої половини 2019 року в Польщі пішли з життя 794 українських робітника. Таку заяву зробила керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Щур.

“По всій території РП в першому півріччі 2019 року померли 255 громадян України, в 2018 році-539 громадян”, – повідомила вона.

Більшість випадків смерті були природними: за станом здоров’я. Загибель українців в ДТП і летальні випадки на роботі також є не рідкістю для українців.

Читайте також  У Львові суд на 17 тис. грн оштрафував чоловіка, бо він під час карантину був на вулиці без паспорта

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -