Зеленський ухвалив кардинальне рішення у боротьбі з вирубкою лісу: указ підписано

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну до 1 листопада ввести обов’язковий електронний облік деревини, а також розробити законопроект про порядок її реалізації на конкурсній основі.

Згідно з інформацією на сайті президента, указ про протидію незаконним вирубкам та нелегальному обігу деревини Зеленський підписав у вівторок, 9 липня.

Згідно з указом, Кабінету міністрів України доручено внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Лісового кодексу України у частині надання повноважень уряду про затвердження порядку реалізації деревини на конкурсних засадах і введення Єдиної державної системи електронного обліку деревини. Вона надасть можливість контролю і відстеження обігу деревини на ринку з моменту її заготовлення до факту реалізації.

Зазначається, що Кабмін повинен розробити законопроект про кримінальну та адміністративну відповідальність за обіг деревини без внесення відомостей до Єдиної державної системи електронного обліку деревини.

о 1 листопада 2019 року уряд має запровадити електронний облік деревини державними підприємствами, які входять у сферу управління Міністерства оборони України, та забезпечити оприлюднення щомісячних звітів про стан впровадження і функціонування системи електронного обліку деревини на цих держпідприємствах.

Уряд також має посилити боротьбу з незаконними вирубками у постійних лісокористувачів, які перебувають у комунальній формі власності.

Обласним державним адміністраціям, Київській міській держадміністрації доручено активізувати роботу з боротьби із незаконними рубками та нераціональним використанням лісів.

Заступник керівника Офісу президента України з економічних питань Олексій Гончарук переконаний, що мораторій на експорт лісу-кругляка неефективний і повинен бути переглянутий.

6 вересня 2018 року Верховна Рада підтримала законопроект №5495, який посилює покарання за контрабанду лісу.

Читайте також  Гучні прізвища! Експерт розповів про перші кадрові призначення у день інавгурації Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -