Тандіт розповів деталі звільнення “кіборга” Колодія

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що звільнення захисника Донецького аеропорту Тараса Колодія з полону бойовиків відбувалося за участю Української православної церкви.

“Ми дякуємо Блаженнішому Онуфрію за те, що він просив звільнити заручників. На Раді церков, в Краматорську, голова Служби безпеки В. Грицак особисто передав через митрополита Августина прохання Блаженнішого Онуфрія вплинути на процес звільнення заручників”, – заявив він на своїй сторінці в Facebook.

Тандіт додав, що у звільненні донецького “кіборга” брали участь єпископ Ірпінський УПЦ Климент (Вечеря) і співробітники СБУ.

Єпископ Климент в ефірі телеканалу 112 Україна заявив, що церква домовилася, щоб до свята Святого Миколая 19 грудня звільнили хоча б одного українського полоненого. За його словами, Тараса Колодія ні на кого не обмінювали, його просто відпустили.

“До нас зверталися дружини і матері наших українських бранців, зокрема була ціла делегація, яка відвідала Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Владика, почувши їх прохання, зробив все можливе, щоб почати процес звільнення бранців шляхом переговорів, контактів через Українську православну церкву. Наші священики – по всій території Донецької області”, – зазначив він.

За словами єпископа, звільнений кіборг зараз перебуває в шоковому стані. Однак незабаром Колодій прибуде до Києва, де пройде реабілітацію після полону.

Єпископ висловив надію, що це не останнє звільнення українського військовослужбовця, що проходить за участю церкви. “Без людського розуміння це було б неможливим. Це свято для всіх нас. Ми не втрачаємо надії, що таких свят у нас буде більше”, – додав він.

Нагадаємо, що 18 грудня з полону бойовиків в Донбасі звільнили українського військового Тараса Колодія. Боєць 80-ї аеромобільної бригади Збройних сил України потрапив у полон бойовиків в січні 2015 року.

Читайте також  Переламані ноги та рука: на українку у Польщі наїхав автомобіль

Джерело – nv.ua

Шукайте деталі в групі Facebook