“Не хочу матюкатися, але бл*дь!” В Україні запропонували заборонити мат, люди розгнівані

На сайті Верховної Ради України з’явився законопроєкт “Про протидію лихослів’ю”, який передбачає очищення української мови від нецензурної лексики.

Його ініціатором стала народна депутатка, політична і громадська діячка Ольга Богомолець. Головним комітетом зазначений комітет із питань свободи слова та інформаційної політики, який очолює Вікторія Сюмар.

Проект зареєстрований 2 липня. Згідно з документом пропонуються штрафи у розмірі від 680 до 1275 грн залежно від того, хто і де порушив. Також пропонується заборонити використання матюків на ТБ, а у разі порушень — штрафувати в обсязі 10% розміру ліцензійного збору. Отримані від цього кошти мають намір спрямовувати на розвиток Українського культурного фонду.

Пізніше Богомолець пояснила, чому хоче заборонити мати.

Характерно, що два тижні тому нардеп на своїй сторінці у Facebook цікавилася у фоловерів, як вони ставляться до нецензурної лексики.

Так звана дематюкація української мови викликала бурхливу реакцію у мережі. Деякі українці навіть сприйняли такий документ як жарт, інші вважають його повним маразмом.

“Бл*, там ще навіть нах*й с*ка бл*ть тексту й*баного закнопроєкту немає, п*здець”, “Тридцять три дематюкизатори дематюкизували-дематюкизували, та не видематюкизували”, “Цікаво, вони список заборонених слів внесуть? Цирк та й годі. Маразм прогресує якось занадто швидко”, “А вичерпний перелік слів, словосполучень та мовних зворотів у тексті закону наведуть? Бо тільки так можна всеосяжно впровадити дематюкацію мови в усіх сферах суспільного життя!” — іронічно обурюються користувачі українського сегменту Facebook.

“Ок, Google — що таке дематюкація мови?”, “Вже й поговорити не можна. Дематюкація мови”, “Хотілося б не матюкатись, але ж, бл*дь…Вимагаю від Ольги Богомолець закону про заборону колупатися в носі”, — пишуть українці.

 

Читайте також  Верховна Рада змінить правила виїзду дитини за кордон

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -