Зеленський повідомив про велику перемогу “Слуги народу”: що тепер буде з виборами

Партія президента Володимира Зеленського «Слуга народу» заявила про велику перемогу

Політсила виграла в апеляційному суді позов, яким було потрібно зобов’язати ЦВК країни внести зміни в бюлетені і вказати, що так звані депутати-клони не є членами цього політичного об’єднання, повідомили в twitter президента.

«Суд зобов’язав ЦВК виключити інформацію про партійність лжепартійців в бюлетенях!», – йдеться в повідомленні.

Раніше в червні повідомлялося, що кандидатами в народні депутати Верховної ради стали вісім осіб з прізвищем Зеленський. У Центрвиборчкомі уточнили, що всі вони мають різні імена і по батькові.

На 43-х мажоритарних округах зареєстрували 66 однофамільців кандидатів в нардепи України. Про це повідомляють в прес-представництві ЦВК.

На деяких округах ЦВК зареєструвала відразу декількох кандидатів з однаковими прізвищами. В Одесі на 133-му окрузі відразу чотири кандидати з прізвищем Баранських, при цьому з них двоє Віталія. Один йде від «Опозиційного блоку, Віктор Баранських – від« Опозиційною платформи «За життя» », а ще двоє самовисунулися.

У Київській області є чотири кандидати з прізвищем Гудзенко. Троє з них мають ім’я Віталій. Також в цьому окрузі є три кандидати з ім’ям Олександр Ференц, у яких тільки по батькові різні – Борисович, Володимирович і Петрович.
В свою чергу, В центральному штабі «Слуги народу» немає домовленості по жодному округу, але якщо щось подібне і відбувається, то це неумисно – Андрій Богдан

До прикладу, Ідею висунути молодого фотографа по 74-му округу в Запоріжжі, де балотується В’ячеслав Богуслаєв, подав обласний штаб «Слуги народу». Нагадаємо, по округу №74від «Слуги народу» йде Сергій Штепа, 1990 р.н., офіційно безробітний, але відомо, що він весільний та сімейний фотограф. По цьому ж округу йде ексрегіонал В’ячеслав Богуслаєв.

Читайте також  “Проткнув голову ножицями”: У школі агресивний хлопчик напав на однокласника

«Може бути. Це пропозиції обласних штабів. Ми не можемо з центру призначити в Шепетівку народного депутата. Ми не знаємо, де вона знаходиться, як туди проїхати. Ми звертаємося в обласний штаб і говоримо: «Дайте нам, хлопці, людину на такий округ». І вони нам дають. Ми як інакше повинні 199 чоловік знайти? З газети або у вас ходити питати? Ось питання: кого призначити в СБУ? У моїй телефонній книзі близько 50 сбушників, я нікого з них не хочу рекомендувати», – розповів глава Офісу президента.

При цьому він запевняє, що в центральному штабі «Слуги народу» немає домовленості по жодному округу, але якщо щось і відбувається, то це не умисно.

«Нам могли і список, і в Київ, і в Шепетівку внести людину, яка куплена, підіграє комусь або взагалі не збирається йти на вибори. Могли, так, але це не є умислом центрального штабу. І я вірю, що не є умислом регіонального штабу. У кожних 100% є 20% поганого», -запевняє Богдан.

«Ми виставили на округи 199 реальних кандидатів… Жодного округу ми відверто не злили», – додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -