У Зеленського пояснили, що не так із законом про імпічмент: порушили 15 разів

Команда президента зараз активно й уважно вивчає скандальний закон
У Зеленського пояснили, що не так із законом про імпічмент: порушили 15 разів

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про тимчасові слідчі комісії, в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента і передав його на підпис Володимиру Зеленському. Однак президент поки не підписав його.

Представник Зеленського в парламенті Руслан Стефанчук пояснив цю ситуацію.

Стефанчук підтвердив, що в четвер термін на підписання справді закінчився. Після трьох вихідних у понеділок на цю тему буде розгорнута відповідь, а поки зауважив, що в ухваленому законі, як виявилося при аналізі, 15 разів порушили Конституцію, а тому підписувати подібний документ не має сенсу. За словами Руслана Стефанчука, подібний закон потім можна буде легко “розвалити” в Конституційному суді.

Президент чітко сказав, що не підпише жодного закону, в якому було кнопкодавство або допущені інші великі порушення регламентних процедур. Тому ми на даний момент уважно вивчаємо ці питання“, – зазначив представник президента у Верховній Раді.
Зазначимо, що 6 червня народні депутати ухвалили законопроект № 1098 “Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України”, в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента. Зеленський також подавав у ВР президентський законопроект про імпічмент глави держави, але Рада не внесла його у порядок денний сесії.

Читайте також  Депутатам-прогульникам призначили покарання

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -