Зеленський відмовився від Банкової: що зроблять із приміщенням, де працював Порошенко

Глава Адміністрації президента розкрив усі карти щодо переїзду з Банкової
Зеленський відмовився від Банкової: що зроблять із приміщенням, де працював Порошенко


Одразу після того, як Володимир Зеленський переміг на президентських виборах, він заявив, що хоче перемістити Адміністрацію президента в інше місце. Про це він сказав і у свій перший робочий день після інавгураційної промови. З нинішньої будівлі АП можуть зробити музей.

Про це розповів глава Адміністрації президента Андрій Богдан в ефірі телеканалу “Україна”.

“Ми плануємо створити з Адміністрації президента організацію, де будуть знаходиться вчені, дослідники, талановиті люди, реформатори. Ми тримаємо напрямок на офіс європейського типу. Тому ми плануємо переїзд в інше приміщення. Це буде “опенспейс”, зі скляними стінами, куди може спокійно прийти будь-який громадянин України”, – зазначив Богдан.

Глава Адміністрації президента також додав, що команда Зеленського зараз розглядає кілька варіантів того, що можна зробити з приміщенням АП на Банковій. Зокрема, йдеться про те, щоб здати будівлю в оренду або зробити з неї музей.

“Можна, звичайно, продати стару будівлю АП. А гроші повернути в бюджет. Але ми розглядаємо і варіант створити в будинку на Банковій музей української державності. Адже такого музею в Україні немає”, – сказав Богдан.

За словами Андрія Богдана, будівля АП на Банковій асоціюється в людей з авторитаризмом і має статус домінанти, що впливає на українську політику. Команда Володимира Зеленського прагне змінити це.

Читайте також  Замість пільг гроші! У Зеленського зробили термінову заяву. Президент підтримує!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -