Обніміться, що ви робите! Кравчук зробив емоційну заяву

У Каневі відкрився Міжнародний економіко-гуманітарний форум Ukrainian ID, який уже називають «українським Давосом», порівнюючи зі Всесвітнім економічним форумом, що збирає інфлюенсерів з усього світу. Це вже другий захід, організований на території України. Головна тема цьогорічного зібрання — «Революція цінностей».

Почесним гостем форуму став перший Президент України Леонід Кравчук, який у притаманній йому манері висловив своє враження щодо наявних справ у країні.

«Коли я їхав до Канєва, знаєте, що мене вразило більше за все? Прибрані городи. Вони доглянуті, охайні. Такий же порядок має бути і у Верховній Раді, і у Адміністрації президента, у владі та бізнесі. Якби Тарас Шевченко був живим, він би сказав: «Обніміться, брати, що ви робите?».

Колишній очільник держави переконаний, що Україна має захищати та пишатися власними цінностями, історією та людьми.

«Цінності не пишуться, вони створюються життями людей. Вони можуть бути різними: політичними, християнськими, історичними. Утім, усі вони варті поваги», —запевнив Леонід Кравчук, та додав, що наразі нам доводиться приймати, жити та розвивати ту країну, яка є. З її недоліками та перевагами. За словами Кравчука, завдань стає все більше, і українцям потрібно гуртуватися для їх вирішення.

Паралельно з проведенням панелей Форуму проходитиме дискусійна платформа з питань енергетичної стратегії: “Консенсус 3хЕ: Енергетика, Економіка, Екологія”, де буде вирішено, як в Україні досягти балансу між трьома означеними складниками.

“Вітаю присутніх, що Канів вдруге став епіцентром глобального діалогу з найважливіших питань, що стоять перед людством, – сказала президент Форуму Наталія Заболотна. – Цінності свободи, вибору, права кожної людини. Ми не завжди могли реалізувати всі ці цінності, але ми із покоління в покоління передавали їх, як омріяний дар, за який треба боротися. Світ знає, що українці готові до відчайдушної боротьби за права і свободи. Впродовж двох днів ми працюватимемо над Конституцією цінностей, що стане дороговказом для людства, вказівником до духовного серця України. Перед Ukrainian ID стоїть завдання: щоб наша країна стала значною та впливовою частиною глобальної економіки, необхідно змінити ставлення держави до гуманітарної парадигми”.

Читайте також  Кравчук заявив про бажання Путіна закінчити війну на Донбасі та "сльози російських матерів"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -