Зворушлива історія харківського «Хатіко»: покинутий торік пес обрав собі нових господарів (відео)

Тепер у Героя солодке життя: подружжя пенсіонерів Мирошників годує його по кілька разів на день.

Рік тому на Харківщині собаку, котрого покинули помирати на узбіччі у зав’язаному мішку, врятував перехожий і хотів забрати, однак пес щоразу повертався і чекав господарів, які його зрадили. Але цього літа Герой — так за вірність назвали собаку — влаштувався в саду подружжя пенсіонерів.

Опікувалися ним усім селом, ідеться в сюжеті ТСН.

Тепер у Героя солодке життя: подружжя пенсіонерів Мирошників годує його по кілька разів на день і не лише основною стравою, а й десертом. Печиво, кажуть, є подякою за те, що обрав саме їх.

“Він вирішив, що він наш друг, що ми його приймемо. Собачим серцем чи душею”, — каже Валентина Мирошник.

Напівживого собаку рік тому кинули на узбіччі неподалік від cела невідомі.

“Зав’язали в мішку, думали, що він подохне в ямі”, — каже рятівник Віктор Головко.

Чоловік кілька разів забирав собаку додому, але той щоразу повертався на місце, де його залишили помирати.

“Мабуть, чекав своїх господарів, котрі його кинули. Собаки вірні істоти”, — міркує Віктор.

Долею Покровського “Хатіко” перейнялося все село. Собаку назвали Героєм і змайстрували йому на зиму буду. Проїжджаючи повз неї, чи не кожен зупинявся підгодувати знайду. Так минуло багато місяців, аж поки цього літа Герой не влаштувався в саду Мирошників.

“Я його обійняла, погладила. Героюшка-Героюшка. Пішла покликала чоловіка, ми його погодували і так він у нас і зостався”, — розповіла Валентина Мирошник.

Тарілки та сіно тепер залишилися на місці, де раніше жив Герой, адже він пішов у село до людей, котрі живуть за кілька кілометрів, на іншому кінці села. Як пес знайшов дорогу до їхнього дому, Мирошники й гадки не мають. Підозрюють, що запам’ятав їх, коли вони його підгодовували.

Читайте також  Зеленський відповів на петицію щодо своєї відставки

“По запаху, по слідах, як можуть собаки. Він уже знав нас, обнюхував машину нашу”, — мовить Валентина.

Крім Героя, на подвір’ї живе ще три собаки, але саме він став їхнім улюбленцем, зізнається Володимир Мирошник. Бо надзвичайно вірний і не залишає господарів ні на мить.

“Кукурудзу убирали. Дивишся, взяв качан, пішов. Сидить, луще. Піти накосити траву — ми накосили разом із ним”, — ділиться чоловік.

Тим часом рятівник Покровського “Хатіко” про пса не забуває. Тим, що Герой таки знайшов свій дім, Віктор Головко тішиться.

“Не ревную. Нехай буде”, — каже він.

Чоловік бачить, що “Хатіко” тут люблять. І справді, нові господарі собаки вже й уявити не можуть, як жили без цього пса.

“Його доля мене дуже вразила. Дуже я його люблю”, — заувадує Валентина Мирошник.

“Поки ми живі, він буде з нами”, — додає вона.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -