Вбивство маленького Кирила Тлявова: цинічна заява Князєва прогриміла на всю Україну

Князєв звинуватив лікарів у зволіканні зі встановленням діагнозу та батьків малюка

У четвер, 6 червня, в новому випуску програми “Право на владу” мова йшла про резонансне вбивство 5-річного малюка п’яними поліцейськими в Переяславі-Хмельницбкому. Ця трагедія знову поділила українців на “нас” – людей, і “вони” – поліція. Ця трагедія знову вивела людей на вулицю, тому що безкарність вбиває.

Гостем студії був голова Національної поліції України Сергій Князєв. Він сказав, що відчуває сором через те, що поліцейські, люди, які повинні захищати громадян, самі стали нелюдами, вчинивши цей страшний злочин.

Ведуча Наталія Мосейчук резонно зазначила, що сьогодні головна претензія до поліції – це покривательство. Тому що коли сталась трагедія, перше, що почуло суспільство – хлопчик вдарився головою, в нього черепно-мозкова травма, і ніхто не казав про постріл.

Князєв у відповідь заявив, що жодної думки щодо покривати вбивць не було. Лікарі виявили вхідний кульовий отвір у голові дитини лише через кілька годин. Князєв навів хронологію дій поліцейських.

“31 травня о 16:55 у відділ поліції надійшло повідомлення з Переясловської районної лікарні про те, що до них доставлений з відкритою черепно-мозковою травмою та забоями головного мозку 5-річний хлопчик. Слідчо-оперативна група прибула в районну лікарню, опитали батьків, з їхніх слів дитина впала і вдарилась об бруківку. Інших обставин не було встановлено”, – зазначив Князєв.

Після цього поліцейські прибули на місце події, зробили необхідні обстеження. І лише після 23 години, за словами Князєва, з лікарні прийшло повідомлення про виявлену кулю в головному мозку і кульовий отвір. Після чого слідчий вніс в єдиний реєстр досудових розслідувань постанову про порушення кримінальної справи за фактом умисного нанесення важких тілесних ушкоджень. Після чого криміналісти отримали завдання допомагати слідчо-оперативній групі.

Читайте також  У Харкові патрульні зупинили водія BMW з правами на ім’я Януковича

На відстані 40 м від падіння дитини було виявлено залишки пляшок від спиртного, а біля найближчого будинку на ганку знайдено декілька гільз.

Працівники поліції негайно обшукали цей будинок. Було розпочато встановлення учасників події. І приблизно о 4 годині ранку всіх підозрюваних було затримано і доставлено у відділ поліції.

Загалом, вся відповідь Князєва зводилась до того, що версія про черепно-мозкову травму йшла не від поліції, а від батьків дитини та від першого лікаря, який оглядав хлопчика

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -