Українців змусять замінити старі паспорти ID-картки: займайте чергу

Даним документом глава уряд пропонує обмежити термін дії “книжечок”

Уряд хоче обмежити термін дії класичних паспортів-книжечок і зобов’язати українців отримати нові біометричні документи у формі пластикової ID-карти. Однак це нововведення торкнеться не всіх. Хто зможе і надалі користуватися старим документом?

Відповідні норми містить проект закону №10311, текст якого 21 травня з’явився на сайті Верховної Ради.

Даним документом глава уряду Володимир Гройсман пропонує обмежити термін дії “книжечок”.

Таким чином, коли приходить час вклеювати нову фотографію при досягнення 25-річного віку, паспорти будуть автоматично замінюаати на ID-карти. Так ж саме стосується тих, кому виповнюється 45 років і потрібно знову ж таки вклеїти нову фотокартку.

Однак поки що закон знаходиться на розгляді у парламентарів.

Але будуть винятки. Хто не бажає замінювати старий паспорт та пластикову картку, зможуть користуватися “книжечками”. Але таке право отримають ті громадяни страше 45 років і які вчасно вклеїли нову фотографію у паспорт. Кабінет міністрів можезакріпити за цими документами довічний статус.
Додамо, що з 1 липня в Україні зросте вартість оформлення біометричного паспорта. Це стосується як внутрішніх ID-карток, так і закордонних паспортів. Безкоштовно зможуть отримати внутрішній паспорт громадяни, яким виповнилось 14 років і які отримують документ вперше.

Читайте також  “Мені нема чого приховувати”: Зеленський визначився з кандидатурою нового глави ОДА у Львові

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -