Інавгурація Зеленського: у Раді вибухнув новий скандал

Інавгурація Зеленського: у Раді вибухнув новий скандал
Інавгурація президента досі затягується

Верховна Рада України затягує питання інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Тому країна досі залишається без нового глави держави, хоча й обрали його.

На погоджувальній раді у Верховній Раді у понеділок, 13 травня, розгорівся скандал через питання про дату інавгурації президента. Так, спікер Андрій Парубій почав говорити про порядок денний тижня.

“Ми завершили розгляд закону з блоку паливно-енергетичного комплексу. Повинні почати завтрашній день, завершуючи розгляд цього закону”, – зазначив він.

Йому відповів позафракційний нардеп Віталій Купрій, який зареєстрував постанову про інавгурацію. Поруч з ним у залі стояла нардеп Надія Савченко.

“Пане Андрію, ви, здається, не тим питанням займаєтеся. Зараз український народ чекає питання інавгурації президента. Який паливно-енергетичний комплекс?”, – запитує він.

Спікер відреагував на запитання: “Є спроби зірвати засідання Верховної Ради. Такі спроби робилися, але вони не увінчалися успіхом. Тому що Верховна Рада працює і буде працювати ефективно”.

В суперечку втрутилася Савченко, яка заявила, що в першу чергу потрібно розглянути питання про інавгурацію.

Після цього зауваження народні депутати зірвалися на крик, а Парубій заявив, що такою поведінкою вони дискредитують самого Зеленського.

Інцидент закінчився тим, що народного депутата Купрія охорона вивела із залу засідань Погоджувальної ради. При цьому він повернувся туди через кілька хвилин і зайняв своє місце поряд з Надією Савченко.

Читайте також  “Деб*л, йди тепер на стадіон”: Маруся Звіробій підтримала мера Черкас та жорстко рознесла Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook


Передає -