День матері в Україні: дата, історія і значення свята

ДЕНЬ МАТЕРІ В УКРАЇНІ: ДАТА, ІСТОРІЯ І ЗНАЧЕННЯ СВЯТА


Наближається світле і радісне свято – День матері. Україна, як і багато країн світу, відзначають його в середині травня. Джерело

Що це за свято, яка його історія, коли День матері відзначається в Україні і світі, і яка дата для 2019 року, дізнайтеся.

Коли відзначають День матері в 2019 році

День матері Україна в 2019 році відзначає у другу неділю травня. Відбувається це, згідно з Указом Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.

День матері в Україні в 2019 році припадає на неділю, 12 травня.

День матері в Україні і світі: значення свята

Всесвітній День матері – це міжнародне свято, створений на честь всіх матерів, і тих, хто народив дітей, і тих, хто тільки збирається стати мамою.

Потенційно кожна жінка є матір’ю, тому що головне призначення жінки на землі – народити, виростити і виховати дітей, бути для них самим рідним і близьким людиною від моменту народження і до останніх днів.

У всіх людей є можливість протягом життя мати по кілька родичів: чоловіків, жінок, дітей, братів і сестер.

Навіть бабусь з дідусями у нас по двоє. Але ось мама – одна єдина на все життя, найрідніша і найближча людина, який дав життя своїй дитині.

День матері: історія свята

Взагалі вшанування жінки-матері має багаторічну історію. Уже років 200 тому жителі Великобританії відзначали у другу неділю Великого посту “Материнська неділя” в честь всіх матерів в світі.

А в Америці на офіційному рівні День матері був визнаний більш сотні років назад. І все завдяки жительці Філадельфії Ганні Джервіс.

Читайте також  Служба зовнішньої розвідки вперше відкрила доступ до матеріалів про вбивство Симона Петлюри

Ця жінка запропонувала раз на рік проводити вшануванню матерів. Ініціативу підхопили інші штати Америки і інші держави.

У наш час материнський свято відзначають в більш ніж 50 країнах світу. У багатьох з них дати не збігаються і припадають на різні дні.

Наприклад, День матері в Україні, як і в більшості держав, відзначається у другу неділю травня, в Білорусі – 14 жовтня, в Росії – в останню неділю листопада, в Грузії – 3 березня, в Польщі – 26 травня, а в багатьох близькосхідних країнах – 21 березня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -