75-річна Марія Брага з Рівного вважає, що гори мають дивовижну цілющу силу

Коли вона відчуває пригнічення, нудьгу і втому, то бере рюкзак і йде в похід в гори. Ну а нам залишається тільки з нею погодитися.


«Завжди, коли вдягаю на плечі рюкзак, то відчуваю себе людиною і мені стає легше. Перебуваючи в депресії, я раптом зрозуміла, що мені терміново потрібно сходити в гори. Вибрати складний маршрут, щоб витіснити з себе всю нудьгу. І я поїхала на Кавказ, а потім в Карпати. Чи повірите, але я відчула, що природа дає гормони щастя. У мене вдома страшно болять руки, ноги, пальці, голова, скаче тиск. Тоді одягаю рюкзак і йду в гори. Мені важко один, другий день, а на третій – уже щаслива! Коли додому приїжджаю з походу, то як на крилах літаю. Депресію як корова язиком злизала».

Пенсіонерка більше 30 років захоплюється гірськими походами і сходженнями. Вона багато разів ходила в гори Кавказу, Паміру, Алтаю і Криму. Марія Брага п’ять разів піднялася на найвищу вершину Європи – гору Ельбрус.

“Гори не можна підкорити. Підкорити можна тільки себе, позбутися від пригніченості, туги і слабкості. Зробити себе сильніше”.

Читайте також  Чи подовжить Рада військовий стан та мобілізацію в Україні: нардеп розповів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -