Що українці думають про проституцію, “подружній обов’язок” та секс до шлюбу

Для майже 80% опитаних українців секс – важлива частина життя. 10% людей не погодилися з цим твердженням. Цю думку активніше підтримують ті, хто перебуває в зареєстрованому чи незареєстрованому шлюбі.

Про це свідчать результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг”.

67% українців зазначили, що в них є постійний сексуальний партнер. Ще 4% мають непостійного партнера. 19% відповіли, що мали раніше, і лише 3% – не мали ніколи. Разом з цим 7% відмовилися відповідати.

Дві третини опитуваних вважають, що сексуальні стосунки до шлюбу – це нормально. Кожен п’ятий – протилежної думки. Частіше цю тезу підтримували більш молоді опитувані, неодружені та ті, хто перебуває в незареєстрованому шлюбі.

45% вважають, що для чоловіків секс більш важливий, ніж для жінок – 34% протилежної думки. Такий погляд переважає серед жінок і людей середнього та старшого віку.

41% погодився з тезою, що виконання “подружнього обов’язку у ліжку” є обов’язковим для чоловіка, при цьому майже стільки ж протилежної думки. Дещо більше прихильників тези серед чоловіків.

30% опитаних погоджуються з твердженням, що секс може бути послугою, яка продається за гроші – 55% протилежної думки. Найбільше думку підтримують чоловіки та українці молодшого і середнього віку.

З думкою, що жінка не має проявляти сексуальну ініціативу, погоджуються 24% опитаних – з ними не згодна понад половина українців – 57%. Гірше до жіночої ініціативності ставляться чоловіки, молодші опитані та ті, хто перебуває у незареєстрованому шлюбі.

Лише 19% погоджуються, що жінка, яка перебуває у шлюбі, зобов’язана займатися сексом із чоловіком, навіть якщо вона цього не хоче – 67% не погоджуються. Дещо більше тих, хто підтримує цю тезу серед найстарших опитаних.

Читайте також  Зеленський анонсував два нових державних свята в Україні

Тільки 16% погодилися з думкою, що це нормально – мати постійні сексуальні стосунки з понад однією людиною. 70% опитуваних проти цього. Дещо більше противників тези серед жінок і молодших опитаних.

Більше половини опитаних – 60% – не відчувають незручність, сором, коли розмовляють про секс зі своїм чоловіком/дружиною чи постійним партнером, і тільки 6% дуже соромляться. 35% опитаних зовсім не відчувають сорому, розмовляючи про секс зі друзями, знайомими, а 14% соромляться дуже сильно. 21% зазначив, що не відчуває сорому, розмовляючи про секс навіть із незнайомими людьми. Водночас майже третина дуже соромляться. Менше відчувають незручність, розмовляючи про секс, молодші опитані та чоловіки.

Половина опитаних планують святкувати День святого Валентина. Водночас 41% не планують, 3% не знають такого свята. Найбільше тих, хто має намір святкувати – на Півдні (59%), в інших регіонах – близько половини. Частіше планують святкувати чоловіки, молодші опитані та незареєстровані подружні пари.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -