У центрі Москви спалахнула історична будівля, кількість жертв значно зросла: фото та відео

У центрі Москви сталася пожежа – загорілися квартири житлового будинку, який належить до культурної спадщини російської столиці. Згодом вогонь поширився на тисячу квадратних метрів. У пожежі загинули восьмеро людей, двоє із них – діти.

Будинок на Нікітському бульварі, що розташований у центрі Москви, спалахнув у ніч із 3 на 4 лютого, повідомляє прес-служба місцевого відділення МНС.

Спочатку російські ЗМІ повідомляли про 2 загиблих, однак зараз їхня кількість збільшилася – жертвами вогню стали 8 осіб.

Спалахнув будинок у центрі москви/ Фото з відкритих джерел

Вогонь розрісся до тисячі квадратних метрів/ Фото з відкритих джерел

Рятувальники зазначають, що загорілася квартира на 5 поверсі. РосЗМІ повідомляють, що пожежа виникла у квартирі доньки російського музиканта Юрія Башмета.

До речі, будівлю називають “зірковий дім”. У цьому багатоквартирному будинку, за деякою інформацією, проживають російські знаменитості: актриса Інгеборга Дапкунайте, художник Нікас Сафронов та співачка Любов Казарновська. Окрім того, будівля є об’єктом культурної спадщини, її звели у 1912 році. У будинку понад 100 житлових квартир, вартість чотирикімнатного помешкання перевищує тут 90 мільйонів рублів.

Згорілий “зірковий дім” після пожежі: відео зняте всередині

Вогонь поширився на тисячу квадратних метрів. Пожежникам перешкоджало те, що будівля має дерев’яні перекриття, а багато квартир переплановували.

Ліквідувати займання вдалося аж через 4 години.

У російському МНС зазначають, що вдалось врятувати 42 мешканців, всього ж у будинку понад 100 квартир.

 

Читайте також  Пасажирський потяг врізався в інший потяг в США: є багато постраждалих

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -