Скільки зароблятимуть українські заробітчани в Польщі

З початку року 37% польських компаній заявили про серйозне рішення підняти зарплату працівникам на 5-10%, пише gazeta.ua

Так, в останньому кварталі 2018-го більше готові були платити тільки 22,3% компаній. Зараз їх кількість зросла. Це пов’язано з відтоком українських заробітчан.

На кінець минулого року дефіцит працівників відчували 41,6% компаній. Зараз – 51,6%. Водночас польські роботодавці ризикують, що доходи працівників незабаром почнуть перевищувати продуктивність їх праці.

Така ж ситуація у держустановах. З січня у Польщі на 5% підняли зарплату вчителям, на 7% – науковим співробітникам. Експерти наголошують, що стрімке зростання бюджетних витрат загрожує економіці країни.

На постійній основі за кордоном перебуває 3,2 млн українців, свідчать дані Мінсоцполітики. Загалом у міграційному процесі беруть участь у середньому від 7 до 9 млн осіб на рік. Найбільше українців працює в Польщі – близько 2 млн. Із них близько 1 млн працює офіційно. Водночас із них тільки 400 тисяч платять єдині соціальні внески в Польщі.

Читайте також  "Що ж буде далі?": курс долара продовжує шокувати українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -