Простий метод Піфагора, який допоможе поліпшити пам’ять

Дослідження показують, що якщо регулярно не тренувати мозок, то в старості можуть виникнути великі проблеми з пам’яттю. Ми дізналися простий спосіб, яким можна користуватися завжди і скрізь, щоб мозок був у тонусі.

Сьогодні Тутка вирішив познайомити вас з геніальним методом Піфагора, який вимагає мінімум зусиль і дає максимум результату. А в кінці статті вас чекає бонус, за допомогою якого ви зможете перевірити свою пам’ять.

Як це працює?

Все дуже просто. Щовечора, перед тим як заснути, згадуйте все, що сталося з вами в цей день, настільки детально, наскільки це можливо. Аж до незначних дрібниць на кшталт того, де ви залишили склянку — у раковині чи на столі. У цій справі потрібно бути особливо скрупульозним.

З чого почати?

Почніть з самого ранку. Що ви побачили першим, як тільки прокинулися? Свою сонну половинку, сонце за вікном? І далі продовжуйте в тому ж дусі, згадуючи все до дрібниць. З ким першим ви привіталися на роботі, хто сидів поруч у метрі? Спочатку буде складно зберегти послідовність, тому що думки будуть стрибати. Але з часом у вас буде виходити все краще і краще.

У перший день ви будете вражені, як мало ви насправді пам’ятаєте. Але не турбуйтеся. Вже дня через 3 ви почнете помічати поліпшення. Ви будете інтуїтивно намагатися зафіксувати момент у своїй голові, тим самим усуваючи проблеми із запам’ятовуванням.

Як користувався методом сам Піфагор?

Піфагор і його учні користувалися цією 

технікою вранці, а не ввечері. Але в сучасному світі зручніше і ефективніше прокручувати в голові спогади саме на сон прийдешній.

  • По-перше, вранці у нас і так ні на що не вистачає часу, тому як потрібно зосередитися не вийде.
  • По-друге, подібна мозкова робота досить важка і вирішує будь-які проблеми з безсонням.
Читайте також  Я хочу розповісти вам мою історію. Мені зараз 23, а моїй мамі – 38

Які переваги?

  • Вам буде простіше запам’ятовувати будь-яку інформацію: імена, номери телефонів, списки справ.
  • Стане менше таких моментів, коли, наприклад, якась назва крутиться на язиці, а згадати не виходить. Завдяки цій техніці мозок значно швидше відтворює фрагменти інформації.
  • Ви забудете про безсоння. Після такого навантаження на мозок ви почнете засипати набагато швидше.
  • Ну і найголовніше. Ви переглянете свій графік і спосіб життя, тому що вам стане зрозуміліше, що приносить користь, а що — шкоду. Поліпшивши свою пам’ять, ви почнете більше цінувати своє життя і кожен прожитий час.

Бонус

Протягом 2 хвилин запам’ятовуйте слова, зображені на малюнку. Потім закрийте малюнок і напишіть по пам’яті стільки слів, скільки зможете згадати. Якщо ви записали менше 15 слів, тренування пам’яті вам не зашкодить.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -