Керченську протоку перекрили через негоду: поблизу неї утворилася черга з суден

23 грудня окупанти перекрили Керченську протоку через несприятливі погодні умови. У черзі на прохід через неї у Маріуполь чекають 5 суден.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив керівник проекту “Майдан Закордонних Справ” Андрій Клименко.

За його даними, Керченську протоку вже закривали через погодні умови для всіх суден 16, 17, 18 і до 16:00 19 грудня. А ось звичайний потік суден відновився з ранку 20 грудня.

Зранку 23 грудня протоку знову закрили через погодні умови. За час шторму там накопичилося 9 суден (7 із них –із ЄС) напрямком на Маріуполь/Бердянськ. Перші судна з тих, що накопичилися у протоці за цей час на Маріуполь/Бердянськ почали пропускати лише о 17:00 21 грудня – через 2 доби після того, як рух протокою було відкрито, і вже пропущено десятки суден напрямком на російські порти,

– написав він.

Станом на неділю, 23 грудня, поблизу Керченської протоки очікують на прохід 5 суден. Вони прямують до Маріуполя. Один корабель – під прапором ЄС.

 

Andrii Klymenko

#Щодо_кризи_в_Азовському_морі (248) – Зведення по Керченській протоці, Маріуполю і Бердянську на 12:00 (за Києвом) 23 грудня 2018. Спеціально, щоб РФ не виправдовувалася перед ЄС і ООН зимовими штормами 😎😜 – бо Моніторингова група «Майдану закордонних справ», «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews добре розуміється, коли шторм починається та коли закінчується.

Керченську протоку закрили по погоді для всіх суден 16, 17, 18 і до 16-00

Читайте також  Як незаконний Кримський міст став головним болем для Росії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -