Україні прогнозують нову економічну кризу: що чекає на простих громадян

Міжнародний валютний фонд прогнозує нову хвилю глобальної економічної кризи у 2020 році, через що Україна опиниться в умовах сильного зовнішнього тиску.

“Ціни на нафту впадуть, що для нас наче і добре, але разом з тим впадуть ціни на наш основний експорт. А це вугілля, металургія та аграрна продукція”, — пише в блозі голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук.

За його словами, експортна виручка буде надходити в недостатньому обсязі, відповідно будуть падати і доходи державного бюджету від підприємств. Це буде чинити тиск на курс гривні і взагалі на збалансованість українського бюджету.

“Тобто у 2020 році ми неминуче будемо в умовах сильного зовнішнього тиску. І якщо до цього ми ще й будемо проводити популістичну політику, то отримаємо ситуацію, яку мали у 2008-2009 роках, коли економіка обвалилася майже на 15%. От чим може завершитись популізм 2019 року”, — резюмував Кушнірук.

Варто нагадати, що 23 листопада у другому читанні й у цілому парламент прийняв державний бюджет України на 2019 рік. Згідно тексту документу, доходи держбюджету на 2019 рік передбачені в сумі 1,02 трлн грн, зокрема доходи загального фонду — 928,5 млрд грн і доходи спеціального фонду — 97,6 млрд грн.

Витрати проекту держбюджету на 2019 рік передбачені в сумі 1,11 трлн грн, зокрема видатки загального фонду — 1 трлн грн і витрати спеціального фонду — 106,4 млрд грн.

Читайте також  За борги з комуналки будуть зламувати квартири? Яке рішення ухвалила Рада й що чекає на українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -