“Зелене світло” для заробітчан: іще одна країна пообіцяла безвіз

Канада має намір скасувати візовий режим з Україною.

Канада має намір скасувати візовий режим з Україною, тому є надія, що дуже скоро наші співвітчизники зможуть безперешкодно подорожувати до цієї країни – пише Znaj.Ua

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на інформацію канадського парламенту.

На думку канадських експертів, по одній з федеральних імміграційних програм – Federal Skilled Worker – для потенційних іммігрантів склалася сприятлива ситуація.

Так, кандидат у віці до 35 років з вищою освітою рівня спеціаліста або магістра, зі знанням англійської мови та офіційним стажем роботи від 6 років може за 6-9 місяців вдало пройти процес імміграції, навіть не маючи запрошення канадського роботодавця.

Наразі комісія канадського парламенту з питань оборони запропонувала оголосити про свій намір ввести безвізовий режим для громадян України, а також відновити програму молодіжної мобільності, яка була зупинена кілька років тому.

“Рекомендуємо уряду Канади відновити дію угоди з Україною про мобільність молоді, що дозволить кваліфікованим українцям отримати дозвіл на перебування, а також роботу в Канаді терміном до року”, – сказано в повідомленні парламентської комісії Канади.

“У Канаді стартувала цікава програма для залучення талановитих бізнесменів – “Старт-ап віза”, – повідомляє імміграційний консультант з Монреаля Віталій Синиченко.

Вона дозволяє одночасно залучити фінансування нового бізнесу від акредитованих Канадою так званих ангел-інвесторів, венчурних фондів або бізнес-інкубаторів, і перемістити команду (до 5 ключових творців бізнесу з їх сім’ями) сюди e статусі Permanent Resident. Таким чином Канада намагається створити свою “Силіконову долину”.

Нагадаємо, після отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом, громадяни нашої країни почали більше подорожувати, хоча частіш за все далеко не їдуть. Дані щодо наппулярніших напрямків злили мобільні оператори.

Читайте також  Субсидії не всім! Шокуюче нововведення сколихнуло країну. Українці розлючені

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -