Більше тисячі хворих за тиждень: Україну накрила інфекційна хвороба

За останній тиждень в Україні зафіксували 1319 випадків захворювання на кір. З початку року захворіли більше ніж 35 тис. людей.

Найвищі показники захворюваності на кір і пов’язаної з ним смертності – у тих областях, де найнижчий рівень вакцинації, повідомляють у МОЗ.

Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна посідає одне з перших місць в антирейтингу країн Європи за кількістю хворих на кір.

Це заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Кір поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе у повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 год. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно за тиждень з’являється висип. Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

Варто нагадати, що українці забезпечені вакцинами від кору на 125%. Цьогоріч Україна отримала 2 партії вакцин, а упродовж наступних кількох тижнів отримає ще одну. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, спростувавши заяви про “катастрофічний” дефіцит вакцин проти кору.

 

Читайте також  В Україні вводять нові сигнали повітряної тривоги: як розпізнати небезпеку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -