“Їх змусили це робити”: У Греції двох українських заробітчан засудили на 180 років

Двох українських моряків Сергія Шваюка та Петра Литвинчука у Греції засудили до 180 років ув’язнення за перевезення нелегальних мігрантів.

Мати моряка Литвинчука каже, що перевозити мігрантів моряків змусили працедавці, українці їхали працювати помічниками капітана на прогулянковій яхті. Озброєні люди погрожували українцям фізичною розправою.

У прокуратурі грецького міста пояснили, що згідно з грецьким законодавством, чоловіки вчинили правопорушення одразу за кількома статтями: незаконний перетин кордонів країни Євросоюзу, створення небезпеки для життя людей через перевантаження яхти і відсутність рятувальних засобів. При затриманні в українських моряків не було документів на керування яхтою.

Адвокат українців Захаріяс Кессес каже, що крім Петра Литвинчука і Сергія Шваюка, на яхті були ще 63 нелегальні мігранти.

“При оголошенні вироку за кожного нелегального мігранта можуть додавати 10-15 років. Спочатку їм загрожувало 630 років за ґратами”.

Раніше у ЗМІ повідомили, що в італійському порту Кротоне знайшли українську яхту, на борту якої знаходився 71 нелегальний мігрант. У Туреччині берегова охорона перехопила яхту під прапором США, на якій перевозили нелегальних мігрантів. Членами екіпажу судна виявились українці.

Читайте також  Українці не зможуть повноцінно їздити за кордон до завершення вакцинації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -