“Як в голлівудських бойовиках”: в Миргороді кохана передала підсудному пістолет, за допомогою якого той втік з зали суду

На Полтавщині під час слухання справи з будівлі суду, пoгрoжуючи збрoєю, втік нeбeзпечний злочинець Віталій Суржан. Допомогла йому кохана, котра й організувала втечу.

В області оголосили оперативний план “сирена”, правоохоронці чергують на дорогах і оглядають підозрілі автомобілі.

“Перевірка транспортних засобів на наявність даних осіб – чоловіка і жінку, які зараз знаходяться в розшуку. Один з них особа кавказької національності. Жінка на вигляд 40 років. Фотографії роздали всім співробітникам”, – розповів інспектор Богдан Дерев’янко.

40-річного Віталія затримали ще 2016 року за підозрою в нападі на валютника на Кіровоградщині. Він зі спільниками розcтріляв авто з потeрпілим. За інформацією правоохоронців, саме Суржан був організатором цієї банди.

Справу розглядали у суді Миргорода, де на лаві підсудних опинилися всі учасники банди. На засідання прийшла співмешканка обвинуваченого, яка принесла в сумці пістолет і передала коханому. Віталій, отримавши збрoю, пoгрoжувaв охоронцям її застосувати, якщо йому не дадуть піти. Очевидці кажуть, що першим із будівлі суду вибіг чоловік, за ним жінка, вони побігли до машини на європейських номерах, яка чекала біля зупинки.

За втікачами погналися конвоїри, один із них п’ять разів вистрeлив по колесах авто, але не влучив. Правоохоронці сіли в “Ниву” та поїхали за парою втікачів, але “Ауді” вони не наздогнали. За деякий час поліцeйські знайшли покинуту машину в полі кукурудзи.

“Автомобіль, на якому пересувався втікач, був знайдений у полі в Миргородському районі. Зараз наша основна задача – це знайти злочинця, оскільки він особливо нeбeзпeчний”, – розповіла представник полiцiї Полтавської області Лариса Петренко.

Конвой наразі відсторонили од роботи, правоохоронці проводять службову перевірку. У суді зачинено, бо святковий день, а телефоном прес-секретар розповів, що Суржана виводили в туaлет, коли він розпочав свою втечу.

Читайте також  Жахливі новини: в АТО сталося непердбачуване, моліться за наших хлопців

“Їх виводять, ви розумієте, всі люди, по черзі з клітки. Де і як опинився в нього пістолет – нам нічого не відомо, це хай встановлюють правоохоронні оргaни”, – пояснив представник суду.

Експерт-кримiналiст Ганна Маляр каже про недогляд охорони в СІЗО, яка дала можливість спланувати цю змову. “Йому потрібні були якісь канали зв’язку, якось передавати інформацію дружині, і можливо, тут і є недогляд охорони, яка повинна була убезпечити його від цього”, – вважає вона.

За попередні злочини Віталію Суржану загрoжувало до 15 років за ґратами. За новий злочин додасться ще від 5 до 8 років. Полiцiя закликає уникати будь-яких контактів із невідомими, не зупинятися на дорогах на вимогу незнайомців, не підвозити їх та не пускати до власних домівок.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -