У Польщі роботодавці готові платити українським заробітчанам ще більше

Українці у Польщі мають таку ж зарплату, як і поляки. Водночас роботодавці готові платити українським заробітчанам ще більше.

За результатами дослідження Personnel Service трудової міграції у першому півріччі 2018 року, 24% польських роботодавців стверджують, що не проти платити українським працівникам більше, ніж польським, пише Gazeta.ua.

У другій половині 2017 року таких роботодавців було 16%. Зміни в оплаті праці українців у Польщі пов’язані з труднощами пошуку працівників з відповідною кваліфікацією.

“Час, коли працівникам з України платили менше, відійшов у минуле. Крім того, працедавці пропонують їм більш привабливі умови. Наприклад, житло, доступ до інтернету, довезення до місця роботи. Це також збільшує реальні заробітки” – розповів голова Personnel Service Кшиштоф Ігльот.

За результатами дослідження, на думку 89% польських працівників, українці не відбирають у поляків робочі місця. Інакше думають 11% опитаних. 38% польських працівників вважають, що наплив українців стримує зростання зарплат у Польщі. 58% – що українці не мають жодного впливу на цей показник.

Водночас 42% польських працівників позитивно налаштовані до українських заробітчан. 44% – нейтрально, а 11% – негативно.

В Україні пропонують створити структуру, яка займатиметься проблемами трудових мігрантів. За словами лідера фракції “Народний фронт” Максима Бурбака, мільйони українців працюють за кордоном. Вони вже давно є основним інвестором в економіку України. Але багато питань і проблем цієї категорії громадян залишаються невирішеними.

Читайте також  Жінка отримала 30 років в’язниці за те, що її дитина нарoдилася мepтвою

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -