“Знову сподівається на…”: Помічник відомого екс-нардепа, який скоїв п’яним страшну ДТП, намагається уникнути покарання

У вівторок, 22 травня, о 9:00 у Франківському районному суді Львова розглядатимуть справу Ігора Хміля – колишнього помічника народного депутата 7-го скликання Верховної ради Володимира Пилипенк.

У Страсну п’ятницю 6 квітня цього року близько 21:20 на вулиці Зеленій, 313 у Львові трапилось ДТП за участі шістьох автомобілів: 2-х BMW, SsangYong, KIA, Audi і Chevrolet.

Їдучи із значним перевищенням швидкості на автомобілі «BMW-528» р.н. ВС 8590 ЕІ Ігор Хміль, будучи в нетверезому стані (2,29 проміле) влаштував побоїще 4-х припаркованих біля церкви автомобілів і вилітаючи на зустрічну смугу, врізався у ще дві автівки, які рухались по своїй смузі. В результаті 6 автомобілів одержали значні пошкодження, серед яких автомобіль «BMW-Х3», який вже не підлягає ремонту.

“В Управлінні патрульної поліції матеріали справи лежали безрезультатно впродовж місяця, протокол був складений лише 27 квітня, а адмінматеріали були передані у Франківський суд Львова лише 7 травня під тиском потерпілих. Слідчий НП Боровець Богдан Романович, у складеному висновку чомусь допускає помилки в реєстраційному номері автомобіля порушника та в ініціалах неповнолітньої Креховецької Наталії, ще й повертає йому водійські права. Результатів аналізів не витребовує з медичної установи і без них направляє свій висновок в УПП. Патрульна поліція лише 26 квітня дає цей запит після чисельних звернень потерпілих (згідно довідки 8-ї міської клінічної лікарні № 775 від 27 квітня в його крові містилось 2,29% етанолу!), а Ігор Хміль і далі роз’їжджає по місту, становлячи реальну загрозу для оточуючих”, – розповідає одна із потерпілих у ДТП пані Оксана.

На сьогодні у Франківському районному суді м.Львова в провадженні судді Ростислава Козюренка за даним правопорушенням перебуває дві адміністративні справи:

Читайте також  У львівській школі раптово помер десятикласник. Стало відомо причину

1. дата надходження – 3 травня 2018 р.;
№ 465/2543/18 –порушення ПДР за ст.124 КУпАП;

2. дата надходження – 7 травня 2018 р.;
№ 465/2639/18 – керування транспортними засобами в стані сп’яніння за ст.130 КУпАП;

Проте, це не перший випадок правопорушення та уникнення відповідальності Хміля.

Так, 27 вересня 2016 року на нього був складений протокол УПП за керування автомобілем в нетверезому стані (2,23 проміле!), але постановою Франківського районного суду м.Львова (суддя Кузь В.Я.) від 28 грудня 2016 адміністративне провадження відносно Ігора Хміля було закрите у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Вдруге, 3 березня 2017 р., на нього був складений ще один протокол за керування автомобілем в нетверезому стані – і знову ж постановою Франківського районного суду Львова (суддя Мартинишин М.О.) від 6 червня 2017 р. адміністративне провадження відносно Ігора Хміля було закрите у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Потерпілі побоюються, що й цього разу екс-помічник нардепа “вийде сухим із води”.

“На слухання цієї справи суддя виділив лише 10 хвилин. Скоріш за все, Хміль не з’явиться, і справу відкладуть. А за законом, адміністративне правопорушення розглядається у п’ятнадцятиденний строк від дати одержання судом матеріалів справи. Також Хміль знову, небезпідставно, сподівається на сплив 3-ох місячного терміну правопорушення, а суддя Ростислав Козюренко йому в цьому потурає”, – кажуть потерпілі.

Варто зазначити, що суддя, який розглядатиме справу Ігора Хміля, Ростислав Козюренко й сам у 2012 році був звинувачений у ДТП за участі велосипедиста, сказано у матеріалі ІА ZIK.

11 липня на перехресті вулиць Окружна-Любінська у Львові чорний BMW зіткнувся із велосипедистом. Після зіткнення водій не тільки не надав жодної допомоги постраждалому, а ще й облаяв його – мовляв, той заважає йому їздити.

Читайте також  У Львові з пoлoгoвoгo будинку втекла пoрoдiлля, покинувши дитину в лiкaрнi

Як згодом підтвердилось, іномарка BMW 523і 2007 року випуску (ціною орієнтовно 38 тис. дол.) належала судді Франківського районного суду Ростиславові Козюренку. Як розповів постраждалий, того вечора він та його 9-річний син їхали на велосипедах уздовж вулиці Любінської у напрямку аеропорту.

«Біля світлофору ми дочекалися зеленого світла і рушили прямо. Син проїхав, мене наздогнав автомобіль BMW п’ятої серії чорного кольору. Автомобіль вдарив бампером у заднє колесо велосипеда. Я втратив рівновагу і впав на асфальт, знепритомнів. Коли я прийшов до свідомості, син стояв біля мене і плакав. Підозрюю, що я на кілька секунд просто «відключився», – розповів велосипедист Олександр.

За його словами, водій BMW не лише не надав жодної допомоги, а ще й почав «наїжджати»: «Водій вийшов з машини. У нього відламався номерний знак, який був у пластиковій рамці. Він позбирав уламки тієї рамки і почав говорити до мене: «Що ти тут їздиш, заважаєш на дорозі, мені бампер розбив!» Я тоді кажу: «Якщо розбитий бампер, викликаємо ДАІ, швидку». Тоді він сів у машину, не подав аптечки, нічого. Я, присівши на бордюр, викликав швидку, міліцію. Приїхали вони оперативно, за кілька хвилин. Мене забрала швидка».

За словами чоловіка, в лікарні йому діагностували забої і струс головного мозку. Також встановили, що він був тверезий. Олександр розповів, що подальше оформлення ДТП відбулося у присутності його кума, якого він викликав, аби той забрав дитину: «Як розповів мій кум, приїхали працівники прокуратури, відсторонили працівників ДАІ від оформлення протоколу, робили все самі. Поприїжджали «свідки», знайомі водія, які казали, що вони стояли на зупинці, на переході, і бачили, що велосипедист різко виїхав перед машиною, потім загальмував… Одне слово, велосипедист – камікадзе».

Читайте також  Українець розповів, як помітив душі померлих: від двох людей відділилися якісь сутності

Додамо, що до професійної діяльності цього судді мала зауваження і Вища кваліфікаційна комісія суддів. Йому було оголошено догану у лютому 2012 року. Зокрема, в рішенні комісії йшлося: «Відкриваючи дисциплінарну справу щодо судді Франківського районного суду м. Львова Козюренка Ростислава Степановича, Вища кваліфікаційна комісія суддів України врахувала результати проведеної перевірки інформації, наведеної у скаргах, у ході якої виявлено факти грубих порушень з його боку вимог чинного кримінально-процесуального законодавства України».

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -