“Повернувся і зразу…”: Труханова затримали в аеропорту. Усі деталі інциденту

Мер Одеси Геннадій Труханов був затриманий 14 лютого в аеропорту “Бориспіль” прикордонниками після прибуття з Варшави і переданий НАБУ.

Про це в Facebook повідомила журналістка Наталя Седлецька.

“Геннадій Труханов сьогодні вранці прилетів з Варшави до Києва, рейсовим літаком в” Бориспіль “, повідомили мої джерела в аеропорту. Мер Одеси відразу був затриманий прикордонниками і переданий співробітникам Національного антикорупційного бюро України”, – написала вона.

Як відомо, Труханів був відсутній в Одесі з 26 грудня, коли почалась його чергова відпустка. Спочатку чиновник планував відпочивати до 18 січня, але в останній день продовжив відпустку до 21-го, а потім несподівано оформив собі відрядження до Афін. З Греції він полетів до швейцарського Давосу, де повинен був знаходитися до 28 січня.

8 лютого Труханів взяв чергову відпустку з 9 по 11 лютого.

12 лютого в Одеській міськраді повідомили, що мер відбув у відрядження до Чехії.

НАБУ веде розслідування за фактом придбання за завищеною ціною міськрадою адмінбудівлі колишнього заводу “Краян” в 2016 році. Як відомо, міська влада придбала завод за 186 млн грн, однак раніше він був куплений за 11 млн грн. У зв’язку з цим Державна служба фінансового моніторингу відразу ж заблокувала всі рахунки учасників угоди. Розслідування триває вже більше року.

У жовтні 2017 року Національні антикорупційне бюро прийшло до Труханова з обшуками. У відомстві повідомили, що слідчі дії проводяться в рамках розслідування двох кримінальних проваджень “за фактами можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради”.

13 лютого стало відомо, що НАБУ оголосило Трухановому про підозру.

Читайте також  Усю ніч лив дощ, а вона блукала: з'явилися нові деталі про загиблу дівчинку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -