“Труну замовив заздалегідь”: На Тернопільщині учасник АТО жорстоко розправився зі своїми рідними

30 січня у селі Великі Садки Шумського району (Тернопільська обл.) Учасник АТО жорстоко вбив своїх матір і сестру.

Так, тіла 88-річної Євдокії Войтюк і її 62-річної дочки Анни, яка доглядала за жінкою, знайшли у дворі. У вбивстві підозрюють 29-річного учасника АТО Степана, який був у родинних стосунках з жінками. Він жив зі своєю сім’єю у сусідньому селі Малі Дедеркали.

Він виховував чотирьох дітей, а останнім часом проходив службу за контрактом у Збройних силах України в сусідній області.

Правоохоронці перевіряли транспорт на в’їздах до районного центру, а також залізничні та автовокзали. Степана виявили на занедбаному подвір’ї на краю Великих Садів, недалеко від кордону з Хмельницькою областю. Він зізнався у вбивстві, але не зміг пояснити свого вчинку.

“Євдокія три роки була прикута до ліжка, за нею по черзі доглядали діти – дочка Анна і син Михайло, батько Степана. Ще одна дочка старенької, Марія, живе на Хмельниччині, хвора, приїжджала на свята до матері”, – розповіла мешканка Великих Садів Надія Долинська.

За її словами, слабо віриться в те, що Степан скоїв убивство.

“Він у мене на очах виріс, і не був жорстокий, просто п’яниця. За два дні до трагедії приїхав до бабусі. Коли він навіть був опікуном бабусі, згодом ніби переоформив документи на дружину, хоча вони і не доглядали за нею. Степану повинна була залишитися бабусина хата. До вечора 30 січня мені подзвонила дочка Євдокії Марія і попросила відвідати її матір і сестру, тому що вони не піднімали слухавку. У них не було світла, думала, сплять”, – розповіла жінка.

Вона поїхала перевірити, що там трапилося і виявила свою матір мертвою, однак сестри ніде не було.

Читайте також  “Зайшов до класу і відібрав у дітей 3 телефони”: у Рівному затримали чоловіка, який грабував першокласників

“Євдокія лежала мертва на ліжку, її вбив гайковим ключем. Тьотю прибив у дворі, там була кров, мабуть, тікала, а вже в сараї сокирою порубав руки, ноги, голову. Катував, як звір. У будинку знайшли його піджак, військовий квиток, телефон, порожній гаманець. Кажуть, що він випивав з сусідами, мабуть, вимагав у бабусі і тітки грошей. Краще б дали близько ста гривень, хай би пив, аби не чіпав. Євдокію поховали 1 лютого, Анну – 2 лютого. В будинку зараз живе батько Степана, бачила, що дим з труби йшов. Ходить сумний, для нього це найбільша біда, тому що син таке зробив”, – повідомила місцева мешканка.

За словами очевидців, собака взяла слід на підозрюваного: спочатку привела до сусідів – по чарці, потім – на занедбаний двір. Степан спав у хліві, а поруч лежала пляшка горілки. Він не знав, що сталося.

За версією однієї з місцевих мешканок, до цього випадку чоловік ходив, як зомбі. Припускали, що у нього біла гарячка, а також, що це наслідок війни в країні. Також з’явилися чутки, що Степан незадовго до вбивства хотів замовити дві труни. За словами продавщиці, він говорив, що треба “бабу і тітку” поховати.

Чоловік провів у зоні АТО близько року. У момент скоєння злочину він повинен був знаходитися у військовій частині.

“Напевно, він планував вбивство, якщо ходив і говорив таке. Експертиза повинна визначити, він адекватний. Як йому таке звірство пробачити?! Не один був у зоні АТО, але повертаються, живуть. Хлопець з нашої родини воював у Донецькому аеропорту і взяв себе в руки – живе. Степан, бувало, говорив, що не любить бабусю і тітку, але це не привід вбивати”, – заявив родич.

Читайте також  У Дніпрі попрощалися з загиблими в АТО кікбоксером (відео)

Його дружина не вірить, що військовий міг скоїти таке. До 30 числа, в неділю, вона проводжала чоловіка в зону АТО.

“Не знаю, чому він не поїхав, а звернув до бабусі. Як мені розповідають, Степана повезли на психіатричну експертизу, і я ще не бачилася з ним. Дуже мені важко від усього цього”, – розповіла жінка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -