Озвучено нові ціни на хліб в Україні

Минулого року соціальні сорти чорного і білого хліба в Україні подорожчали на 2,4 гривні. Зараз середня ціна соціального хліба складає 13 гривень за кілограм і це ще не межа.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає “Народна Правда“.

Як вважає експерт, соціальний хліб знову буде дорожчати. У січні-лютому ціна на соціальний хліб може вирости на 10%, що може бути спричинено підвищенням мінімальної зарплати і девальвацією гривні.

“На початку березня кілограм білого та чорного буде коштувати більше, ніж 14 гривень”, – спрогнозував Дорошенко.

Експерт порівняв ціни на хліб в Україні і Польщі і відзначив, що, на жаль, український хліб дорожчий від польського на 12%.

Нагадаємо, основний і найулюбленіший продукт харчування пересічного українця — картопля дорожчає рекордними темпами, причому це відбувається на півдні, у центрі і на заході нашої країни.

Також раніше повідомлялося, в Україні порівняно з груднем минулого року м’ясо й м’ясопродукти здорожчали на 29,2%.

До слова, рекордсменом з подорожчання серед овочів став болгарський перець, який коштує 100 грн/кг. Якщо говорити про ринкову вартість інших овочів, то огірки можна придбати за 58-65 грн/кг, помідори – 50-60 грн/кг, пекінську капусту – 13-16 грн/кг.

Читайте також  В Аргентині освячений кусень хліба почав “кровоточити”

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -