Щось не вийшло: перший цифровий контрацептив призвів до 37 вагітностей

Раніше повідомлялося про додаток Natural Cycles, яке першим у світі отримало статус легального засобу контрацепції від німецької компанії Tüv Süd (спеціалізується на перевірці безпеки нових медичних препаратів і пристроїв для Міністерства охорони здоров’я)

Однак на ділі засіб виявився менш ефективним, ніж у теорії: 37 жінок поскаржилися на небажану вагітність після використання Natural Cycles для контрацепції.

Про це повідомляє AIN.UA з посиланням на The Verge.

Алгоритм Natural Cycles використовує статистичні методи, які одна зі співзасновників проекту, Еліна Берглунд, створила під час роботи в CERN. Додаток відстежує температуру тіла для вимірювання фертильності (необхідно щодня вводити свої показники в додаток). На підставі отриманих даних Natural Cycles видає рекомендації по контрацепції: якщо додаток вважає, що день для незахищеного сексу підходящий – він буде відзначений в календарі зеленим кольором. «Небезпечні» дні відмічені червоним.

Всі 37 випадків сталися в Стокгольмі в Швеції. Про скарги на додаток повідомив місцевий госпіталь Södersjukhuset, в якому спостерігаються пацієнтки. Представники Natural Cycles заявили The Verge, що не отримували від госпіталю ніякої інформації, однак налагодили зв’язок з постраждалими і працюють з кожною дівчиною індивідуально. Компанія також ініціювала внутрішнє розслідування зі своїм клінічним департаментом.

А тим часом в Natural Cycles поспішили заявити:

Жоден із засобів контрацепції не може вважатися на 100% ефективним, і небажані вагітності – це неминучий ризик при будь-якій контрацепції. Індекс Перла у Natural Cycles дорівнює 7, це означає, що ефективність становить 93% при регулярному використанні, на що ми також звертаємо увагу.

Також в Natural Cycles заявили, що 37 випадків небажаної вагітності – це норма. Сувора реальність така, що як не «охороняйся», ризик все одно існує:

Читайте також  Дiвчинa пepeхoдилa нa зeлeнe свiтлo. Пpoстo дивiться цe вiдeo, щoб poзумiти, як i кoму в Укpaїнi видaються вoдiйськi пoсвiдчeння.

На перший погляд, цифри в ЗМІ не дивують, враховуючи популярність додатку на ряду з нашими показниками ефективності. У міру того, як зростає наша призначена для користувача база, буде рости і кількість небажаних вагітностей у користувачів Natural Cycles, що є неминучою реальністю.

На сьогодні додаток використовують 700 000 жінок по всьому світу. Можливо, вони переглянуть своє ставлення до даного засобу після таких коментарів.

До слова, Natural Cycles створено для користувачів старше 18 років – більш молодим жінкам компанія рекомендує використовувати інші методи контрацепції.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -