Катували та убивали дітей: оприлюднені всі звірства терористів на Донбасі

Не всі батьки хочуть говорити про своїх постраждалих дітей

Правозахисна організація Truth Hounds детально розповіла про моторошні злочини проти мирного населення на сході України. Організація підготувала звіт про звірства бойовиків відносно дітей Донбасу.

Про це пише “Дзеркало тижня”.

“Це результати трирічної роботи, так як злочину проти дітей складні. Перш за все морально. Дітей опитувати ми не можемо, опитуємо батьків. Однак мало яка мама хоче розповідати, як був поранений, а тим більше загинув її дитина. Для цього потрібна неймовірна воля”, – зазначив глава польової місії Truth Hounds по документуванню військових злочинів і злочинів проти людяності Ярополк Бриних.

Експерти задокументували вбивства п’ятьох дітей, а також шість випадків незаконного утримування із застосуванням тортур, вісім випадків загибелі та 19 поранень неповнолітніх в результаті обстрілів мирних районів Донбасу.

Проте за словами представника місії, це далеко не всі факти. Багато чого просто не вдалося зафіксувати, безліч злочинів ретельно приховують.

За даними організації, найбільше діти постраждали під час обстрілів навчальних закладів та житових будинків.

Нагадаємо, організація Truth Hounds працює на сході України з 2014 року. Мета місії фіксувати та документувати всі злочини проти людей на території, де ведуться воєнні дії.

Читайте також  Сьогодні українські школярі долучаться до наймасштабнішого кліматичного страйку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -