Вихід Британії з ЄС: Мей озвучить “не жорсткий” план Brexit 17 січня

У канцелярії прем’єра спростували обрання “жорсткого” варіанту виходу Британії з ЄС Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей має намір озвучити стратегію виходу країни зі складу Європейського Союзу (Brexit) вже у вівторок, 17 січня 2017 року.

Про це передає ВВС. Зазначено, що канцелярія британського прем’єра назвала чутками інформацію у пресі, ніби вона обрала “жорсткий” варіант виходу Сполученого Королівства з ЄС. За даними агентства, на Даунінг-стріт не коментують і не підтверджують жодні витоки щодо змісту майбутньої промови прем’єр-міністра, але деякі прогнози зробити все ж можна.

За словами оглядача, намір Мей більш жорстко контролювати імміграцію дозволяє припустити, що вона готова пожертвувати доступом до єдиного ринку Євросоюзу, а бажання укладати торговельні угоди з такими країнами, як Нова Зеландія, означає готовність вийти з митного союзу ЄС. Також очікується, що у своїй промові Мей закликатиме покласти край суперечкам і взаємним образам між прихильниками виходу з ЄС і тими, хто виступав за збереження членства в ньому. Прем’єр, як стверджують газети, проситиме націю об’єднатися й разом забезпечити успіх Brexit.

Тереза Мей підготувала свою промову на вимогу парламенту, який попросив уряд опублікувати план виходу з Євросоюзу ще до початку офіційних переговорів із Брюсселем. Головним питанням є збереження або відмова від доступу до єдиного ринку ЄС. Нагадаємо, британський парламент уже дав попередню згоду на те, щоб процес виходу з Євросоюзу стартував до кінця березня 2017 року.

Читайте також  Сьогодні українці зможуть побачити у небі дивовижне явище та загадати бажання

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -