“Звалиш на себе чужий хрест …”: Чи можна піднімати знайдений на вулиці хрестик?

Чи можна піднімати знайдений на вулиці хрестик? Адже кажуть, що якщо хрестик знайшов – брати не можна, звалиш на себе чужий хрест…

Давайте спробуємо з вами розібратися, що робити в таких ситуаціях і чим це може загрожувати, передає Корупція.Інфо.

Вельми неоднозначна і суперечлива в тлумаченнях прикмета – “знайти хрестик”, хоча конкретної негативної інформації вона в собі не несе.

Проте, спочатку треба дійсно переконатися, що власника цієї речі знайти неможливо ні за яких обставин, а потім – переходити до тлумачень і пошуку вірного рішення.

Чим тривожна така знахідка?

Все залежить від енергетичних потоків. По суті, натільний хрест – це оберіг, який завжди знаходиться зі своїм власником, тобто, приймає на себе всю його енергетику, захищає від негативу. Оскільки спочатку невідомо, які саме енергетичні потоки були накопичені людиною, яка володіла знахідкою, надягати її на себе не рекомендується.

З іншого боку, в деяких релігіях (буддизм і подібні до них вірування) існує думка про те, що така знахідка – добрий знак. Це пояснюється як символ того, що потужний оберіг добровільно вибрав собі нового господаря, прийшов, щоб його захищати. Ті, хто схильний поділяти таку точку зору, вважатимуть знайдений хрестик швидше доброю ознакою.

Краще пройти повз.

Оскільки думки різнопланові, найкращим вибором було б не зупиняти погляд на таку знахідку, а йти далі у своїх справах. У будь-якому випадку, це занадто особиста річ, щоб брати в руки, та й усередині, як правило, діє табу – не брати чужого.

Якщо випадково або навмисно річ все ж була взята, надягати на себе її не рекомендується. Найкраще віднести хрестик до церкви і віддати його служителям. Буває, такі знахідки вішають на ікони або використовують інший спосіб в обрядових процедурах. Навіть якщо служителі будуть відмовлятися взяти знайдений предмет – слід постаратися залишити його там.

Читайте також  Вони вистояли — не витримав бетон: в Україні вшановують пам'ять "кіборгів"

Наприклад, деякі радять попросити провести обряд очищення в тій самій церкві, із застосуванням святої води.

З іншого боку, деякі духовні особи вважають, що хрестик сам по собі має особливу силу, і освячувати його – позбавлене сенсу, він і так є символічним і святий. У будь-якому випадку, варто спробувати звернутися з таким проханням, і вислухати обгрунтовану відповідь.

Можна спробувати зробити “очищення” самостійно, перед іконою Божої Матері, обов’язково кілька разів повторивши “Відрікаюся”, щоб прибрати чужу можливу негативну енергетику з предмета. Головне, після цього уважно прислухатися до себе, не до вподоби чи внутрішньому свідомості носіння чужого хреста. Адже, по культової суті цього предмета – у кожного свій хрест, а надівши чужий, може статися, ця ноша стане занадто важкою.

Хоча ті, хто вірять істинно, твердо знають: ноша більше, ніж може витерпіти людина, дана не буде. Можливо, така знахідка – це перевірка слабкостей. Але не варто себе занадто сильно звинувачувати. Грішні всі люди, цього не варто соромитися, треба покаятися, робити добрі справи і намагатися виправити помилки.

У будь-якому випадку, вам вирішувати, чи піднімати хрестик. Але в будь-якій ситуації бережіть себе і зайвий раз не ризикуйте.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -