Без страховки на органи! Те, що хотіли зробити з українською заробітчанкою шокувало всю Україну

У вінничанки, яка померла в Чехії, хотіли вирізати органи. Медики кілька разів телефонували до доньки померлої, щоб отримати дозвіл на вилучення органів її матері, передає Корупція.Інфо

Донька померлої звернулася до депутата Вінницької облради Олександра Васильчука з проханням терміново оформити документи для виїзду за кордон. Пояснила, що її мама поїхала на заробітки і важко захворіла в Чехії. Жінка впала в кому і опинилась у лікарні.

“Мати дівчини була в реанімації і потрібно було негайно туди їхати. Я терміново зв’язався з відповідальними працівниками нашого паспортного столу, аби зрозуміли проблему, і, як виняток, оформити паспорт дівчині. Паспорт виготовили за кілька днів, але саме в цей час жінка померла у лікарні. До дівчини кілька разів телефонували медики з Праги з проханням дати дозвіл на вилучення органів її померлої матері. Зараз дівчина перебуває у Чехії, вирішує питання поховання матері”, – каже Олександр Васильчук.

Депутат радить усім, хто їде за кордон – на роботу чи на відпочинок – обов’язково оформлювати страховку. У подібних випадках страхова компанія усі витрати, пов’язані з перевезенням тіла в Україну, бере на себе.

Читайте також  Військовий літак зазнав страшної катастрофи: на борту був українець. Не встиг попрощатися з рідними

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -