Потопи та повені: чи дійде до України масштабна негода

Потопи та повені: чи дійде до України масштабна негода

Чи зачепить Україну Європейські повені?

Європейські країни, що межують з Україною, постраждали від сильних повеней, які завдали значних збитків, як наслідок, багато українців почали хвилюватися, що цей небезпечний ураган наблизиться до України, принісши з собою сильні дощі та шторми.

Однак, за словами відомої метеорологині Наталії Діденко, українцям немає про що хвилюватися. Сильні дощі, які спричинили повені в Чехії, Словаччині, Румунії, Польщі, Австрії та інших країнах, були викликані середземноморським циклоном, що зародився в районі Генуї. Цей циклон з півдня приніс тривалі дощі з руйнівними наслідками для Центральної Європи. Втім, ситуація в Україні наразі значно спокійніша. Із середини вересня на більшій частині території України збережеться тепла та суха погода. Лише на заході та півдні можливі локальні опади з грозами. Вітер буде досить сильним, особливо сильний вітер спостерігатиметься на Лівобережжі.

Денні температури коливатимуться між +23°C та +28°C. У Карпатах та Закарпатті буде трохи прохолодніше, від +17 до +21 градуса тепла. У Києві очікується сонячне небо та температура повітря від +25 до +26 градусів тепла. Вітер у столиці слабкий, опадів не передбачається.

Суха погода збережеться в Україні протягом наступних кількох днів, але є ймовірність тимчасових опадів на заході та півдні. Суттєвих змін температури не передбачається.

Читайте також  Скандальна правда: українці мають виплачувати гроші своїм літнім батькам. Діє навіть закон

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело