Щоб не лишитись без пенсії: Де і як дізнатися про нарахований страховий стаж та чи сплачував роботодавець ЄСВ

Щоб не лишитись без пенсії: Де і як дізнатися про нарахований страховий стаж та чи сплачував роботодавець ЄСВ 

Перевірити, чи роботодавець сплачував ЄСВ за певний період роботи працівника, та самостійно дізнатися про нарахований страховий стаж за цей період можна на порталі електронних послуг ПФ, передають Патріоти України.

Про це нагадали в Головному управлінні ПФУ в Донецькій області.

Де і як дізнатися про сплату ЄСВ та нарахований страховий стаж

Перевірити факт сплати внесків та набутий страховий стаж можна онлайн — через особистий кабінет на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для цього необхідно:

авторизуватися в особистому кабінеті на вебпорталі (способи авторизації — кваліфікований електронний підпис (КЕП), банківська картка (Gov.ID) або Дія.Підпис);
переглянути на титульній сторінці розділ Ознака наявності заробітної плати без сплати внесків в закритих звітних періодах.
Відмітка Ні в розділі означає, що страхові внески сплачено за всі періоди трудової діяльності працівника.

Відмітка Так свідчить про наявність у реєстрі застрахованих осіб відомостей про нараховану заробітну плату/дохід/грошове забезпечення застрахованої особи без сплати внесків.

Тобто, на момент авторизації користувача в особистому кабінеті порталу є періоди з незарахованим страховим стажем.

Сплата єдиного соціального внеску, яка є обов’язковою для платників податків, — одна з умов зарахування періодів роботи до страхового стажу для обчислення розміру пенсії за віком та інших соціальних виплат.

Перелік платників єдиного внеску визначено статтею 4 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Читайте також  Незабаром почнеться зворотній процес: для українців, які їдуть за кордон, опублікували новину...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело