“Небезпечніші за ракетний удар”: експерт назвав загрозу, до якої може вдатися РФ

“Небезпечніші за ракетний удар”: експерт назвав загрозу, до якої може вдатися РФ

Якщо наступ російських військ зупиниться, то ворог перейде до масованих ударів по Україні, заявив Сергій Кузан.

Росія зосередяться на 

масованих ударах по території України, якщо наступ окупантів зупиниться або втратить темп. РФ збільшує виробництво ракет, що це є серйозною загрозою для України. Про це в інтервʼю Главреду розповів військовий експерт, директор Українського Центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан.

“На жаль, вони будуть це робити (завдавати масованих ударів по Україні – Главред). РФ нарощує своє ракетне виробництво, і це ще одне питання, чому пріоритетними є наші стратегічні програми виготовлення далекобійних дронів, ракет. Тобто нарощення ударного компоненту – це для нас не просто стратегічно важливо, тому що наразі в росіян залишається єдина їхня перевага у авіації та застосуванні плануючих бомб з модулем керування і корекції”, – зазначив він.

Кузан наголосив, що без ефективної протидії цій загрозі не можна говорити про стабілізацію фронту. Експерт підкреслив, що російські авіаційні удари за допомогою плануючих бомб небезпечніші, ніж ракетні атаки, оскільки вони можуть руйнувати укріплені позиції ЗСУ.

“Кілька днів таких бомбардувань по фронту є небезпечнішими, ніж увесь ракетний удар Україні. Тому, звичайно, нам потрібно нівелювати цю загрозу або як мінімум отримати дозвіл на застосування далекобійної зброї, щоб хоча б збільшувати підльотний час для російських літаків, а в ідеалі – мати змогу їх ліквідувати”, – додав Кузан.

Читайте також  У рф встановили нові терміни захоплення українського міста

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело