Кінець війни в Україні: американський генерал попередив про неминуче

Кінець війни в Україні: американський генерал попередив про неминуче

Чим швидше Україна отримає необхідну зброю, тим швидше вона зможе перейти у контрнаступ та звільнити окуповані території.

Колишній командувач сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес висловив стурбованість темпами постачання озброєнь в Україну. За його словами, США та Німеччина зволікають з наданням необхідної військової допомоги, що уповільнює контрнаступ ЗСУ. При цьому генерал розповів про військові перспективи України.

Докладніше про те, американський генерал попередив про неминучий результат війни, інформує 

РадіоТрек.

“Я вірив, що США та Німеччина вирішать це питання раніше. Але зараз ми приймаємо рішення дуже повільно і надаємо те, що необхідно, із запізненням. Отже, моя помилка була в оцінці дій адміністрації та німецького уряду, що вони рухатимуться швидше”, – сказав Ходжес.

Раніше генерал припускав, що ЗСУ зможуть звільнити Крим уже влітку 2023 року, проте згодом скоригував свій прогноз. Проте він впевнений у кінцевій перемозі України, наголошуючи на неймовірній волі українських солдатів, і наголосивши на покращенні ситуації з логістикою.

При цьому Ходжес підкреслив, що Україні необхідно надати далекобійну та високоточну зброю, яка б дозволила Україні досягати цілей у Криму.

Також генерал висловив сподівання про просування ЗСУ у бік лівого берега Дніпра на Херсонщині. При цьому Ходжес вважає, що ця операція буде вкрай складною і вимагатиме застосування всіх доступних ресурсів української армії, включаючи дрони, крилаті ракети, спецназ, інженерні війська, артилерію та танки. Однак якщо ЗСУ зможуть закріпитися на лівому березі та наблизитися до Криму, це стане серйозним стратегічним успіхом.

“Якщо вони зможуть перейти Дніпро з укріпленими силами та наблизитися до Криму, то Україна досягне дуже великого успіху”, – підсумував американський генерал.

Читайте також  Кінець війни можна зафіксувати на другому Саміті миру,- Зеленський (ФОТО)

Ситуація на фронті залишається напруженою, проте Україна має всі шанси на перемогу. Підтримка західних партнерів, високий бойовий дух українських військових та грамотне військове керівництво – все це створює передумови для успішного завершення цієї війни.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело