Коли буде похолодання: синоптик повідомила, з якого числа спаде спека

Коли буде похолодання: синоптик повідомила, з якого числа спаде спека

Синоптик Наталка Діденко в інтерв’ю розповіла, якою буде погода найближчими днями та коли варто очікувати на похолодання.

До кінця цього тижня в Україні буде засуха, значних дощів годі й чекати. Але певні опади все ж будуть у південних областях, сюди їх занесе циклон з Чорного моря.

Літо 2024 року, яке минає, характеризувалося тривалими періодами спеки. І найближчими днями висока температура не спаде. Загалом до кінця серпня варто готуватись до денних максимумів від +34 до +36 градусів. Навіть на півночі України, де традиційно прохолодніше.

Коли очікувати похолодання
Поступове зниження температури розпочнеться орієнтовно з 2-3 вересня. Спершу похолодання надійде в західні області, далі в північні та деякі центральні.

Наталка Діденко зазначила, що різкого обвалу температури не буде, спека спадатиме поступово. Перше серйозне зниження температури очікують у період з 5 по 7 вересня. В цей час подекуди вдень буде нижче +24 градусів.

Читайте також  "Вражаюча гроза пре в ці області України з шаленим градом, синоптики сказали про сильні опади, вітер і навіть мороз": експерти про погоду

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело