РФ підготувала флот для ядерних ударів по Європі: відомі можливі цілі – FT

РФ підготувала флот для ядерних ударів по Європі: відомі можливі цілі – FT

Розроблені Росією сценарії допускають військові конфлікти з нинішніми союзниками Москви — Китаєм, Іраном, Азербайджаном і КНДР.

Окупанти підготували свій флот для ударів ракетами з ядерними боєголовками. Зокрема, вони навчали моряків атакувати цілі в країнах Європи. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на секретні документи.

Видання зазначає, що в “потенційному конфлікті” з Заходом, зокрема, членами НАТО, агресор припускав завдання нищівних ударів по цілях, розкиданих по всій Західній Європі.

“Карти цілей, розташованих так далеко, як західне узбережжя Франції та Барроу-ін-Фернесс у Великій Британії, докладно описані у презентації для офіцерів, підготовленій ще до повномасштабного вторгнення в Україну”, – йдеться в повідомленні.

Також відомо, що ці плани окупанти складали в період з 2008 по 2014 рік. У них є список цілей для ракет, які можуть нести як звичайні боєголовки, так і тактичні ядерні. Ворожі офіцери підкреслюють переваги використання ядерних ударів на ранній стадії.

Крім того, у презентації вказано, що країна-агресорка зберегла можливість перевозити ядерну зброю на надводних кораблях. Це, на думку експертів, несе в собі значні додаткові ризики ескалації військового конфлікту або аварій.

“В документах зазначено, нібито “висока маневровість” флоту дає йому змогу завдавати “раптових і попереджувальних ударів” і “масованих ракетних ударів з різних напрямків”. Ядерні боєголовки призначені для використання “у поєднанні з іншими засобами ураження для досягнення цілей Росії””, – пише видання.

Аналітики, які вивчали ці документи, заявили, що вони відповідають тому, як НАТО оцінює загрози ударів ракет великої дальності, які можуть бути запущені з кораблів російського флоту.

Також карти ілюструють вибірку з 32 цілей НАТО в Європі для військово-морських флотів агресора. Наприклад, цілі Балтійського флоту здебільшого розташовані в Норвегії та Німеччині, включно з військово-морською базою в Бергені. А також радіолокаційними станціями й об’єктами підрозділів спецпризначенців.

Читайте також  Екстрасенс Гордєєв передбачив масові атаки на великі міста України у відповідь на Кримський міст

Повідомляється, що за задумом Кремля, російський Північний флот повинен буде бити по об’єктах оборонної промисловості, – насамперед по британській верфі підводних човнів у Барроу-ін-Фернесс.

Цікаво, що розроблені Росією сценарії допускають військові конфлікти з нинішніми союзниками Москви — Китаєм, Іраном, Азербайджаном і КНДР.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело