Україна планує повернути за парти 300 тисяч дітей: нові правила для учнів

Україна планує повернути за парти 300 тисяч дітей: нові правила для учнів

З 1 вересня учні мають ходити до школи за місцем свого проживання

Міністерство освіти та науки України хоче, щоб до кінця 2024 року 300 тисяч дітей повернулися до навчання у звичайних школах. Наразі близько 600 тисяч дітей навчаються дистанційно, а 400 тисяч – онлайн, перебуваючи за кордоном.

Ці зміни стосуються лише тих дітей, які мешкають у регіонах, де безпечно ходити до школи. Для дітей, які живуть у прифронтових зонах, оффлайн-навчання поки що неможливо.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

Федоров пояснив, що головна мета – повернути дітей до безпечного очного навчання, а там, де це поки що неможливо, забезпечити якісне дистанційне навчання. Україна за останні роки втратила багато в освітній сфері через пандемію COVID-19 та війну, і тепер важливо повернути дітей до шкіл, щоб покращити якість їхньої освіти.

З 1 вересня учні мають ходити до школи за місцем свого проживання. Це означає, що якщо дитина переїхала, наприклад, з Херсона до Рівного, то вона ходитиме до школи у Рівному, а не навчатиметься дистанційно у своїй херсонській школі.

Для дітей, які навчаються за кордоном, також запроваджують обов’язкове відвідування місцевих шкіл. Оцінки, які вони отримають у закордонних школах, визнано в Україні без додаткових іспитів. Але при цьому діти вивчатимуть онлайн такі предмети, як українська мова, література та історія України, щоб не втрачати зв’язку з батьківщиною.

Читайте також  Дистанційка таки буде: У МОН розповіли про формат навчання школярів у 2023/2024. Чого чекати?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело