Мобілізація юнаків до 25 років: чи потягнуть їх в ТЦК, відповідь Міноборони та новий законопроєкт

Мобілізація юнаків до 25 років: чи потягнуть їх в ТЦК, відповідь Міноборони та новий законопроєкт

Після змін в законодавстві усі громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 25 років також підлягають взяттю на військовий облік.

В Україні з новим законом про мобілізацію знизили вік дл обов’язкового взяття на облік із 27 до 25 років. Звісно, ​​різні експерти говорили, що цю цифру треба зменшити ще більше.

У цей час українці були руками та ногами проти, адже тоді “воювати підуть зовсім діти”. Що ж думають у Міністерстві оборони щодо мобілізації тих, хто молодший за 25 років, чи планується новий законопроєкт?

Міністерство оборони України не вбачає необхідності вносити зміни до законодавства щодо мобілізації осіб віком до 25 років. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України.

“В нас зараз коректно прописано в законодавстві, що особи до 25 років – це призовники, а не військовозобов’язані. За винятком тих випадків, коли людина пройшла військову кафедру або пройшла строкову службу раніше”, – пояснила Калмикова.

Вона наголосила, що міністерство не бачить потреби ухвалювати законопроект з реєстраційним номером 1137 та альтернативний до нього, які стосуються мобілізації осіб до 25 років. Ці законопроєкти пропонують змінити нині діючі норми законодавства щодо мобілізації молоді.

“Ми не вбачаємо необхідним зараз змінювати це правило”, – підкреслила заступниця міністра.

 

Читайте також  Розстріл авто у Києві: Бізнесмен Соболєв назвав імена тих, хто йому погрожував. Спливло гучне і відоме прізвище

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело