“Колосальний град випаде в конкретному регіоні України, люта негода суне в області”: де буде злива, негода, дощ і гроза

“Колосальний град випаде в конкретному регіоні України, люта негода суне в області”: де буде злива, негода, дощ і гроза

До середини липня очікується період аномально спекотної та сухої погоди з максимальними показниками температури повітря місцями до +40 °С.

Як інформує “agronews.ua”,у п’ятницю, 12 липня, на більшій частині території нашої країни продовжиться період аномальної спеки та відсутності опадів. Вітер східної чверті, 5 – 10 м/с; у західних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 °С, на півдні місцями до +25 °С; вдень +30…+35 °С, у центральних, південних та місцями західних областях +34…+39 °С.

У суботу, 13 липня, в Україні опадів не передбачається, лише вдень у західній частині подекуди пройдуть локальні грозові зливи у супроводі шквалів та граду. Вітер північно-східний, на Правобережжі країни південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 °С, на півдні та у Криму місцями до +25 °С; вдень +33…+39 °С.

У неділю, 14 липня, у західній частині можливі місцями короткочасні грозові дощі, на решті країни сухо і спекотно. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 °С, вдень +34…+39 °С, у західних областях +26…+31 °С.

Читайте також  "Вже скоро потужна гроза вдарить у цих областях, тотальний дощ накриє ці міста": фахівці про зливи і холод

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело