На ТЦК чекають великі реформи: можуть стати цивільними

На ТЦК чекають великі реформи: можуть стати цивільними

Майбутню долю установи вирішить Верховна Рада

У Верховній Раді активно обговорюють, як змінити роботу територіальних центрів комплектування, щоб зробити їх ефективнішими в умовах війни. Голова Комітету з нацбезпеки, оборони і розвідки Олександр Завітневич поділився основними ідеями в інтерв’ю виданню BBC Україна.

Завітневич окреслив два основні варіанти реформування ТЦК:

Передати ТЦК Міністерству оборони. Такий крок дозволить краще координувати роботу ТЦК з іншими військовими структурами. Це може підвищити ефективність та швидкість мобілізації.
Зробити ТЦК цивільними установами. Цей варіант передбачає, що ТЦК будуть працювати під управлінням цивільних служб. Але цей підхід ще потрібно детально обговорити та протестувати, щоб зрозуміти, чи він зможе працювати в умовах українських реалій.

“Створення рекрутингових центрів і збільшення їх кількості вже є частиною реформи”, – зазначив Завітневич. Але він також підкреслив, що різкі рухи під час повномасштабного вторгнення можуть бути недоречними. Важливо знайти баланс між необхідністю змін і стабільністю системи.

Завітневич наголосив на важливості відкритого обговорення всіх пропозицій. Треба чесно визнати, які з них можуть спрацювати, а які – ні. Це стосується як ідеї підпорядкування ТЦК Міністерству оборони, так і перетворення їх на цивільні установи.

“Це треба все обговорювати й чесно визнавати, що запрацює, а що – ні”, – резюмував він.

Читайте також  На які зміни слід чекати українцям від 1 червня 2022 року

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело