Економічне бронювання для ФОПів: який повинен бути дохід і скільки треба сплатити збору

Економічне бронювання для ФОПів: який повинен бути дохід і скільки треба сплатити збору

В Україні фізичні особи-підприємці з обсягом доходу щонайменше 61,2 тисячі гривень зможуть бронювати працівників.

Це прописано у законопроєкті №11331, зареєстрованому у Верховній Раді, пише Sud.

Згідно з ним, розмір збору планують встановити на рівні 20,4 тисячі гривень за себе. За умови наявності найманого працівника, якого потрібно забронювати, становитиме таку ж суму.

Документ вніс в парламент голова Комітету ВРУ з питань економполітики Дмитро Наталуха спільно із колегами.

Йдеться про законопроєкт про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки. Він передбачає, що уряд з урахуванням цілей та пріоритетів промислової політики задля забезпечення прогнозованості та безперервності кадрової політики суб’єктів господарювання затверджуватиме порядок бронювання людей призовного віку.

Зміни до ч. 1 ст. 25 закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” передбачають, що бронюванню поширюватиметься на військовозобов’язаних, які працюють на суб’єктів господарювання, а ті своєю чергою платять щомісяця за кожного заброньованого працівника до держбюджету збір за бронювання. При цьому мають бути відсутні борги з виплати зарплати та зі сплати загальнодержавних та місцевих податків, зборів та решти платежів.

“Фізична особа-підприємець та/або її наймані працівники мають право на бронювання, відповідно до вищеозначених умов, за умови, якщо обсяг доходу ФОП протягом календарного місяця становить не менше трикратного розміру збору за бронювання військовозобов’язаних, встановленого Податковим кодексом України, та підтвердження ФОП ведення господарської діяльності протягом попереднього річного звітного (податкового) періоду”, – пише видання.

Водночас, у законопроєкті 11332 про внесення змін до ПКУ щодо особливостей сплати збору за бронювання передбачається, що суб’єкти господарювання, які бронюють працівників згідно з пунктом 5 ч. 1 ст. 25 закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, мають сплачувати до держбюджету збір за бронювання людей призовного віку. Сума збору становить 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також  Вихідні на День Незалежності 2020: коли та скільки відпочиватимуть українці

Розмір збору за бронювання – 20,4 тис. грн, тому трикратний обсяг доходу ФОПу мусить становити щонайменше 61,2 тис. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело